Cei care urca pe scena galei de 4 ani incoace sunt oamenii care isi iau in serios drepturile civice si reusesc sa aiba o voce puternica in fata autoritatilor publice, pentru ca acestea sa-si faca mai bine treaba in beneficiul comunitatilor pe care le reprezinta.
 
Gala Premiilor Participarii Publice demonstreaza ca poti sa ai un cuvant de spus in deciziile care te privesc! Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe premiaza la G3P cetateni, organizatii si autoritati publice care demonstreaza prin exemplul propriu ca prin participare publica putem produce schimbari durabile pentru Romania – o tara in care cetatenii sunt interesati de ce se intampla in jurul lor, cer socoteala autoritatilor publice pentru decizii care ii privesc direct, iar autoritatile sunt deschise spre o comunicare reala cu cetatenii.
 
La Gala din 2012 Emil Stetco a fost premiat pentru ca a reusit sa mobilizeze comunitatea si sa detemine autoritatile sa opreasca construirea unui crematoriu uman in cartierul Manastur din Cluj-Napoca. Ovidiu Mihut s-a opus constructiei de hidrocentrale in Muntii Fagaras, atragand atentia opiniei publice si autoritatilor despre consecintele negative asupra mediului si mobilizand alte organizatii neguvernamentale. Asociatia Salvati Dunarea si Delta a fost premiata pentru stoparea vanatului in Delta Dunarii, iar Paula Herlo si ProTV au primit premiu pentru imbunatatirea legii adoptiei.
 
Cea de-a V-a editie a Galei Premiilor Participarii Publice organizata de CeRe va aduce iar pe scena cele mai curajoase si perseverente organizatii, alaturi de institutii publice transparente si responsabile.
 
Pentru a intra in competitie, trebuie sa va inscrieti in Depozitele CeRe completand acest formular, pana la data de 20 ianuarie 2014. Un ghid pentru completarea formularului gasiti aici.
 
Pentru informatii suplimentare puteti ne puteti contacta la adresa de email depozite@ce-re.ro si la telefon 031 1050 755, persoana de contact Sinziana Dobre.