Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea vă invită sâmbătă 17 septembrie, de la ora 11.00, la o întâlnire cu comunitatea locală cu ocazia lansării asociației civice de cartier. Întâlnirea va avea loc la Restaurantul Latin din Prel. Ghencea nr. 59A, Bragadiru. 
  
Această initiativă civică reunește vecini de cartier, oameni obișnuiți care doresc imbunătătirea calității vieții în această zonă nou dezvoltată la marginea cartierului Drumul Taberei. După 3 ani și jumătate de activitate, în iulie 2016 grupul de inițiativă s-a transformat în asociație de cartier inregistrată legal care își propune să reprezinte și să apere interesele locuitorilor zonei, fiind deschisă tuturor vecinilor dornici să se implice. 

Obiective: mediu urban de calitate (cu infrastructura de transport, infrastructura de utilități, infrastructura pentru educație, spații verzi publice etc.), participarea publică a cetățenilor la luarea deciziilor, transparența decizionala, bună administrare a banilor publici de către autorități, solidaritate, bună vecinătate. 

Viziune: Prel Ghencea poate deveni un loc în care să-ți placă să trăiești și să-ți crești copiii. Dar asta nu se va întâmplă ‘’de la sine’’ ci doar dacă ne implicăm cu toții în crearea cartierului pe care ni-l dorim. 

Misiunei: Inițiativa Prelungirea Ghencea acționează pentru ca deciziile publice referitoare la dezvoltarea urbanistică a zonei Prel Ghencea (zonă situată între str. Brașov și Sos. de Centură – Bragadiru – Domnești) să corespundă nevoilor și dorințelor locuitorilor.
 
În cadrul acestui eveniment dedicat comunității locale vom desfășura activități pentru copiii și părinții din zonă, întâlnirea fiind atât un prilej de socializare cât și de discuții legate de problemele resimțite în cartier – întârzierea proiectului de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea la 4 benzi, cu trotuare, stații RATB și piste pentru biciclete, slaba rețea de drumuri locale adiacente străzii principale, Pasajul peste Șoseaua de Centură la Domnești, parcul de la Sere și reglementările urbanistice ale zonei. 
  
Dorim ca această întâlnire să ofere cetățenilor informații la zi cu privire la acțiunile autorităților publice responsabile pentru soluționarea acestor probleme stringente.