Eveniment organizat de Centrul de Resurse pentru participare publică cu sprijinul Rețelei Civice București și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București. CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică te invită la a treia ediție a Târgului de Inițiative Cetățenești. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 1 octombrie, între orele 15.00 – 20.00 la ARCUB Gabroveni (str. Lipscani nr. 84 – 90). Harta aici.
 
Târgul este un prilej de a-i cunoaște pe acei oameni care au luat atitudine și care s-au implicat pentru binele comunității din care fac parte – grupuri și comunități active în București care au făcut demersuri către autoritățile publice pentru rezolvarea unor probleme de interes local sau național, pe teme diverse (mediu, social, infrastructură, drepturile omului etc.). 
 
La această ediție depășim frontiera cartierelor și explorăm și inițiative legate de drepturile omului și de grupuri sociale mai puțin vizibile pe agenda publică.  
 
Grupurile civice Sala Palatului, Flamura, Aviației, Bragadiru, Domnești, Iubim Sectorul 3, Prelungirea Ghencea, Clubul Mamelor din Ferentari și Comunitatea Bicicliștilor din București sunt doar câțiva dintre cei pe care îi poți lăsa să te inspire la această ediție a târgului. 
 
Printre noutățile de anul acesta, menționăm: 
• Lansarea “Hărții victoriilor civice din București”, o platformă online care centralizează grupurile civice active în oraș și reușitele acestora
• “De vorbă cu consilierul tău” – formatul evenimentului va permite celor prezenți la târg interacțiunea cu consilieri locali și funcționari publici, pe subiecte de interes pentru aceștia
• Lansarea Ghidului Juridic - un instrument care prezintă acțiuni în instanță ale grupurilor civice și organizațiilor neguvernamentale pe teme legate de transparență și urbanism
 
Vezi inițiativele cu care s-au prezentat anul trecut grupurile civice și organizațiile participante la târg. Urmărește noutățile despre cea de-a treia ediție a Târgului de inițiative cetățenești pe pagina de Facebook a evenimentului
 
Program Târg - 15h00 la 20h00
15h00 - 15h20 - Deschidere eveniment: CeRe, RCB și guest speaker 
15h20-15h50 - Vizita târg
15h50 - 16h10 - Prezentari ale grupurilor civice – partea I 
16h10-16h40 - Vizita târg și discuții cu consilieri locali și reprezentanți ai administrației publice –partea I
16h40 - 16h50 - Moment CeRe – prezentare platformă online Activist24/7 și ghid juridic 
16h50-17h10 - Vizită târg 
17h10-17h30 - Prezentari ale grupurilor civice – partea a IIa
17h30 - 18h00 - Vizita târg și discuții cu consilieri locali și reprezentanți ai administrației publice –partea a IIa
18h00 - 18h50 - Prezentări ale administrației publice locale 
19h00 - Cuvânt de incheiere 
19h00 - 20h00 - Eveniment cultural
 
 
***
CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică este organizația care încurajează cetățenii și ONG-urile să aibă o voce puternică în fața autorităților publice, să ia atitudine și să se implice în decizii cu impact direct asupra lor sau asupra comunităților pe care le reprezintă.
 
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Creștem Comunități Urbane”, proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.