Lista de vorbitori a inclus femei de succes dintr-o multitudine de domenii, dupa cum urmeaza: Diana Secal, Director executiv al Asociatiei Four Change Bucuresti, Camelia Nenu, Director al Palatului Copiilor si Elevilor Galati, Carmen Neacsu, pictor si psihoterapeut, Cristina Matei, Marketing Manager si membru Evanetwork, Daniela Vlad, realizator emisiuni radio ProFm, Daniela Alexiu, Sef birou juridic si contencios DGASPC Galati, Laura Rosca, coordonator birou anchete sociale si membru Evanetwork, Ana Burtea, Director Fundatia Inima de Copil Galati, Catalina Apostu, modele de antreprenoriat social in judetul Galati, Olimpia Buzia, lantul de farmacii Salviafarm, Stela Savin, Shup Shup Shop si Valentina Radu, Dochival SRL. 

Pe parcursul conferintei a fost conturata si imaginea femeii anului 2015: independenta, puternica si capabila sa faca fata tuturor provocarilor. Cu toate acestea, doamnele care au luat, pe rand, cuvantul, au dat frau liber emotiilor si sinceritatii, povestind si greutatile pe care a trebuit sa le razbata de-a lungul copilariei, tineretii si vietii adulte pentru a ajunge unde sunt astazi, starnind ropote de aplauze din partea participantilor dupa fiecare discurs.
Astfel, dezbaterile au inceput pe tema carierei si traseului profesional ascendent pe care doamnele de la prezidiu l-au avut pe tot parcursul vietii, culminand cu experiente-cheie si sfaturi oferite participantelor la acest eveniment. Educatia, independenta si dreptul fiecareia de a-si alege calea au fost doar cateva dintre valorile punctate de fiecare vorbitor de-a lungul conferintei. 

Implicarea in comunitate a marcat inca unul dintre subiectele intens dezbatute in sala, incluzand voluntariatul, actele caritabile si proiectele de dezvoltare comunitara in curs de implementare sau cele din viitorul apropiat. Concluzia acestor discutii a fost expusa in forma „este nevoie de oameni pentru oameni”, fraza ce a cucerit imediat auditoriul. 

Dupa o scurta pauza de cafea si socializare, timp in care cartile de vizita au schimbat zeci de maini, evenimentul a fost reluat cu tema antreprenoriatului feminin, subiect ce a adus in discutie nu numai experientele antreprenoriale ale invitatelor, ci si nenumarate idei de proiecte si posibilitati de investitii corespunzatoare situatiei economice din prezent, gandurile catre viitor marcand si incheierea cu succes a inca unui eveniment organizat in scopul egalitatii de sanse pe piata muncii. 

Conferinta a fost organizata in cadrul proiectului ”EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, co-finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”.