Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 si Asociatia Four Change a organizat in data de 5 martie 2015, conferinta regionala “10 femei de nota 10”. 
 
Evenimentul s-a bucurat de participarea a 10 femei de succes din comunitatea bacauana, femei antreprenoare sau cu cariere impresionante in domenii precum medicina, arta, educatie, presa. Printre doamnele care si-au spus povestea si au impartasit din experienta lor publicului putem mentiona: Ramona Herciu (Allegro Pizza), Adina Rachiteanu, (Esthetique Beauty Center), Raluca Olaru, (SC Decro), Ramona Darlea (Lider Academy), Liliana Manole (Top Travel), Anca Moraru (SC Moraru Anca SRL), Irina Pascu (Pensiunea Antique), Lacramioara Mocanu (cadru universitar, presedinte APIEU), Geanina Ivu – Pictor, Violeta Popescu - Medic Geriatru.
In cadrul evenimentului a fost sarbatorita femeia anului 2015 – independenta, puternica si capabila sa faca fata tuturor provocarilor, dar totodata au fost aduse in discutie problemele cu care se confrunta femeile zilelor noastre: discriminare la locul de munca sau in familie, echilibrarea vietii de familie cu cea profesionala, libertatea de a face alegeri in viata. 

“Egalitatea de sanse a femeilor are aspecte pozitive, dar si multe negative. O femeie de cariera trebuie sa studieze tot timpul, sa fie creativa, asta de multe ori in detrimentul timpului petrecut cu familia”,
a declarat Ramona Darlea, Lider Academy. 
 
“Ca femeie de cariera trebuie permanent sa te dezvolti si sa inveti. Dar este foarte important sa ai sustinerea celor din familie pentru a reusi”, a declarant Violeta Popescu, medic geriatru. 
 
Fie ca este vorba de accesul la educatie, obtinerea unei slujbe mai bune, promovarea in cadrul firmei sau valoarea salariului cu care sunt remunerate, multe dintre femeile prezente la eveniment au recunoscut ca de cele mai multe ori sunt supuse la discriminare tot din partea femeilor, aflate fie in pozitie de conducere, fie simple colege.
 
“Inegalitatea de gen ramane un obstacol major in calea dezvoltarii umane. Cu toate ca femeile aufacut  progrese majore din 1990, egalitatea intre sexe nu este pe deplin castigate, dar exista multe femei puternice, de succes, femei care au reusit.”, a declarat Aurelia Pasare, Presedinte Asociatia Four Change. 
 
Conferinta “10 femei de nota 10”, doreste sa promoveze femeile de succes din Romania, ce pot reprezenta un lider de opinie si un model pentru femeile de pretutindeni, dar si pentru comunitate.. 
 
Conferinta “10 femei de nota 10 fost organizata in cadrul proiectului” EVA – Evolutie Valoare Antreprenoriat pentru femei pe piata muncii”, co-finantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni, Axa prioritara 6 “Promovarea incluziunii sociale”, implementat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in parteneriat cu Asociatia Four Change, SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL, Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau, Fundatia Crucea Alb Galbena, SC Green Team Actual SRL. 

***
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 este institutia publica, aflata in subordinea Consiliului Local Sector 6, infiintata la data de 01.03.2005 prin comasarea serviciului public pentru protectia copilului si a serviciului public de asistenta sociala ce functionau la nivelul sectorului 6 al municipiului Bucuresti, conform prevederilor Hotararii de Guvern nr. 1434/2004.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 realizeaza la nivelul sectorului 6 masurile de asistenta sociala in domeniul protectiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a oricaror persoane aflate in nevoie.
Institutia are rolul de a asigura, la nivelul sectorului 6, aplicarea politicilor si strategiilor guvernamentale de asistenta sociala in vederea prevenirii si combaterii marginalizarii sociale si a saraciei. 

Pentru orice informatii legate de proiect, ne puteti contacta la e-mail office (@)4change.ro sau telefon 0751.289.884 persoana de contact Rodica Nenov, Asistent Comunicare si Relatii Publice.