Social Impact Award dă startul Votului Comunităţii: 10 echipe din Incubatorul SIA 2018 sunt parte din etapa de Community Voting unde îsi prezintă ideile cu impact pozitiv în comunităţile din care provin. În cadrul Incubatorului de afaceri sociale, echipele lucrează la transformarea acestor idei în proiecte concrete cu impact pe termen lung. 
 
SIA este o competiţie de idei de afaceri sociale, în cadrul căreia 3 echipe finaliste au ocazia de a câştiga premii în valoare de 5.000 de euro, conectare la comunitatea internaţională în cadrul Summitul-ui de la Tbilisi, Georgia şi acces la academia de antreprenoriat social din Africa de Sud la Red Bull Amaphiko Academy în 2019. Premiile sunt alocate pe baza deciziilor unui juriu specializat:
 
Alina Tudor, Head of Sustainability Enel România, partener SIA 2018
“Mă bucur să fac parte pentru cel de al doilea an consecutiv din juriul SIA. La fel ca anul trecut, mă bucur să-i întâlnesc pe viitorii antreprenori sociali şi să mă aflu în compania ideilor care îşi propun să transforme, pas cu pas, comunităţile într-unele mai inclusive şi mai apropiate de nevoile tuturor.” 
 
Ştefan Buciuc, Head of Social Banking Unit - BCR România, partener SIA 
"Mi se pare foarte important să ai curajul să ieşi în faţă să îţi spui ideea. Oricât de neverosimilă ar părea la un moment dat s-ar putea să fie chiar una dintre ideile care să îţi construiască ţie încrederea. SIA imi dă de fiecare dată ocazia să mă conectez cu tinerii antreprenori sociali din România care vor să schimbe lumea. Ce mi-aş putea dori mai mult decât cadoul ăsta în fiecare an?"
 
În cadrul competiţiei, nu doar juriul este cel care recunoaşte meritul proiectelor înscrise, ci şi comunitatea. În perioada 3-25 septembrie puteţi alege printr-un vot online 3 proiecte preferate din cadrul SIA 2018. Fiecare proiect este promovat pe site-ul oficial al competiţiei printr-un videoclip de prezentare. Echipa cu cele mai multe voturi va câștiga Premiul Comunității, în valoare de 500 de euro. 
 
De ce să intri şi să votezi: 
❖ susţii echipe/idei la început de drum;
❖ te inspiri din abordările finaliştilor SIA;
❖ descoperi produse şi servicii cu care ai putea interacţiona ulterior în mod direct.
 
Votează aici 3 idei de bine cu care rezonezi şi sprijină echipele din Social Impact Award în crearea unei schimbări pozitive în societate!
 
Află mai multe despre ideile finaliştilor SIA la următoarele două evenimente destinate antreprenoriatului social în România:
 
★ Pe 18 septembrie în cadrul Social Innovation Talk, într-un context de învăţare şi descoperire unde alături de profeşionişti şi finalişti SIA putem creiona o conversaţie despre Accesul consumatorilor vulnerabili la energie, sănătate şi educaţie.
★ Pe 3 octombrie în cadrul finalei Social Impact Award 2018, unde îi puteţi susţine pe finalişti în timp ce aceştia îşi susţin pitchurile finale. Juriul va acorda 3 premii în valoare de 5000 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunității. 
 
Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Social Impact Award

Echipe Social Impact Award 2018 înscrise pentru Votul Comunităţii
  • B.You: Ateliere de dezvoltare personală pentru adolescenţi pentru ca ei să ajungă cu adevărat la adevăratul eu. 
  • enJoy: Aduce bucuria învăţării în clasă prin poveşti şi provocări creative. enJoy este un kit educaţional creat pentru a hrăni curiozitatea şi a creşte intereseul elevilor pentru propria învăţare.
  • I’m fine: Aplicație mobilă ce are ca scopuri stabilizarea, înțelegerea, monitorizarea și îndreptarea către ajutor profesionist a oamenilor depresivi.
  • iReUse Studio: Un studio de upcycling care curăţă orașele și reduce risipa de plastic prin transformarea unui material obișnuit în obiecte valoroase pentru comunitate.  
  • Open doors for Arts and Therapy Constanţa: Scopul proiectului este să introducă terapia prin artă în comunitatea din Constanţa.
  • Play it forward: Un centru de activităţi pentru copii care are la bază conceptul de pay it forward.
  • Prânz de la bunica: Dorinţa: prânz ca la bunica acasă. Conectează corporatişti înfometaţi cu bunici-bucătărese.
  • School of motivation Vrancea: School of Motivation vine în sprijinul tinerilor care se luptă să își clarifice calea și să fie mai motivați în activitatea lor.
  • Special youth development program Alba Iulia: SYDP este un proiect cu ateliere de dezvoltare personală destinat beneficiarilor și personalului din centre de plasament și case de tip familial.
  • Unique faces and Glamour: UF&G este un spectacol de modă pe scena căruia vor fi doar persoane cu dizabilități. Scopul principal este să schimbăm percepția societății neinformate asupra persoanelor cu dizabilități.
  •  
    ***
    Despre SIA
    Social Impact Award este o competiție internațională, prezentă în peste 20 de ţări din Europa, Africa şi Asia, care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. 
     
    În România, Social Impact Award se află la cea de-a șaptea ediție și este organizat de către Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions și Universitatea Alternativă cu sprijinul partenerilor Enel România, BCR si Red Bull Amaphiko.