Cu o experienta de 5 ani in dezvoltarea de programe de formare in domeniul economiei sociale, KCMC este un actor important pe scena furnizorilor de formare profesionala, formand pana in prezent peste 500 de persoane. 

Cursul de Manager de Intreprindere Sociala se adreseaza persoanelor care sunt interesate sa dezvolte afaceri sociale si sunt in cautarea de instrumente pentru implementarea unui management eficient in dezvoltarea de intreprinderi sociale sustenabile. Managerul unei intreprinderi sociale este o persoana pasionata, care are competente de administrare a unei afaceri si totodata intelege realitatea grupurilor defavorizate, reusind astfel sa genereze si sa puna in aplicare strategii de dezvoltare pe termen lung.

In cadrul proiectului Pakivalo ButiQ, prin aceste cursuri gratuite dorim sa oferim oportunitatea persoanelor de etnie roma sa isi dezvolte cunostinte si abilitati necesare unui antreprenor social, alaturi de specialisti in economie sociala, care au avut un rol foarte important in infiintarea si cresterea unor astfel de intreprinderi.

Participantii la curs trebuie sa aiba studii superioare finalizate si sa fie de etnie roma. Puteti completa formularul de aplicare AICI sau accesand link-ul complet de mai jos.

Proiectul Pakivalo ButiQ este derulat de Asociatia Romano ButiQ in parteneriat cu KCMC – K Consulting Management and Coordination si Atelierul de Panza, fiind cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Reurselor Umane 2007 – 2013 Investeste in oameni!, axa prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale (ID proiect: 143908).

Prima componenta a proiectului vizeaza furnizarea de servicii de ocupare pentru 200 persoane de etnie roma (consiliere, orientare, mediere si formare), iar a doua componenta presupune infiintarea a 7 structuri de economie sociala, in domenii variate, de la un magazin ce comercializeaza produse realizate de mestesugari romi, pana la un muzeu al simturilor si un restaurant “pe intuneric”.

Asociatia Romano ButiQ s-a infiintat in 2011 cu scopul promovarii nondiscriminarii prin desfasurarea de activitati culturale si educative prin care oamenii sa descopere experimental valoarea pe care membrii comunitatii rome o aduc in societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victima.

Obiectivul principal al KCMC – K Consulting Management and Coordination este sa contribuie proactiv la conturarea unei societati in care egalitatea de sanse, accesul pe piata muncii si cresterea economica reprezinta oportunitati reale pentru toate grupurile vulnerabile din Romania. 
Atelierul de Panza este o intreprindere sociala cu o dubla misiune, de mediu si sociala, ce isi propune oferirea unei alternative ecologice la punga de plastic prin confectionarea manuala de produse din bumbac 100% (netratat si nevopsit) si oferirea de locuri de munca persoanelor cu dizabilitati fizice.
 
Date de contact:
Stefania Apostol, 0751 426 308
stefania@kcmc.ro