Reînceperea școlii a venit cu vești bune pentru întreg ecosistemul educațional CONIL. Proiectul educațional destinat copiilor cu cerințe educaționale speciale, Școala Gimnazială CONIL, prinde contur prin implicarea companiei TRANSAVIA, care a donat 100 000 de lei.

Nevoia de educație și îngrijire permanentă a copiilor cu cerințe educaționale speciale, fie ei cu tulburări din spectrul autist, fie cu Sindrom Down sau cu handicap locomotor, este o certitudine, iar suportul specializat pentru dezvoltarea acestor copii, bazat pe educație incluzivă, este esențială. De 11 ani, Asociația CONIL se implică și dezvoltă un ecosistem educațional grupând grădinițe, centre de zi și terapie, scoală primară și afterschool, toate pentru copii cu cerințe educaționale speciale. Începând din acest an, cu ajutorul TRANSAVIA, o nouă dimensiune de dezvoltare este integrată prin noua școală gimnazială pentru copiii cu cerințe educaționale speciale. Această nouă școală completează ecosistemul CONIL, fiind bazată pe același principiu al educației incluzive, prin care se asigură acestor copii confortul emoțional al unei vieți sociale normale.

„Suntem o afacere de familie și tot ceea ce facem este ghidat de valorile noastre. Pentru noi, fiecare copil este important și ne dorim ca ei să aibă toate condițiile ca să se dezvolte sănătos și armonios, indiferent de nevoile pe care le au. De aceea, ne implicăm activ în fiecare an și susținem acele proiecte din educație, sănătate, sport, care generează rezultate relevante si au impact pozitiv, pe termen lung pentru comunități și calitatea vieții oamenilor. Școala Gimnazială CONIL este exact un astfel de proiect în care ne implicăm ca oameni pentru oameni ca să aducem zâmbete pentru părinții și copiii care vor urma cursurile acestei școli”, afirmă Theodora Popa, Vicepreședinte TRANSAVIA.

Parteneriatul dintre TRANSAVIA și Asociația CONIL se înscrie în direcțiile strategice de responsabilitate socială ale liderului pieței de carne de pui, având scopul de a contribui la creșterea calității vieții oamenilor, sprijinind educația și dezvoltarea tinerilor.

„Asocierea cu compania TRANSAVIA ne onorează și ne responsabilizează în egală măsură. Principiile identitare care ne călăuzesc sunt principii comune – respect, muncă, răbdarea, echilibru, simțul răspunderii în tot ceea ce dezvoltăm și, mai presus de toate, credința că tot ceea ce facem, facem cu oameni și pentru oameni. Am pornit împreună pe acest drum și suntem siguri că împreună vom reuși, căci Școala Gimnazială CONIL pentru copii cu cerințe educaționale speciale și compania TRANSAVIA înseamnă cu adevărat un parteneriat pentru viitor. Împreună suntem furnizori oficiali de zâmbete pentru copiii cu cerințe educaționale speciale”, spune Adela Hanafi, Președinte Asociația CONIL.

Școala Gimnazială CONIL și Școala Primară CONIL vor ajuta 300 copii cu cerințe educaționale speciale, cu vârsta între 3 și 14 ani. Întreaga echipă a Asociației CONIL crede cu tărie că a fi diferit sau atipic (conform terminologiei specifice domeniului nostru de activitate) înseamnă a fi de fapt special, în sensul bun al cuvântului. Prin tot ceea ce facem, vrem și putem să arătăm tuturor că copiii cu cerințe educaționale speciale sunt minunați și că au dreptul, și acum și șansa, la un viitor plin de culoare.

***
Despre Transavia
TRANSAVIA este liderul pieței locale de carne de pui, fiind una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deține și produce brandurile Fragedo, Libertan și Papane. Inclusă în topul celor mai valoroase portofolii din România, TRANSAVIA operează sustenabil cu un model de business integrat vertical, bazat pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță. În cei 30 de ani de activitate, TRANSAVIA a investit constant în modernizare și în tehnologie de ultimă generație și a adoptat inovația ca sursă de creștere sustenabilă a business-ului și de predictibilitate pentru viitor. Unul dintre cei mai mari angajatori români, TRANSAVIA are în prezent peste 2.200 de angajați, care activează preponderent în cele 29 ferme de creștere a păsărilor și în cele 4 ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele 3 abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele TRANSAVIA, localizate în 8 județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producția anuală a companiei merge către export, în mai multe state europene, pe continentul african, în zona Mării Mediterane și a CSI. TRANSAVIA este prima companie din România co-semnatară a Codului Conduită al UE cu privire la practicile responsabile comerciale şi de marketing în sectorul alimentar.

Despre Asociația CONIL
Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa Adelei Hanafi, fondator, ca urmare a unei experiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități. Misiune Asociației CONIL – Bazată pe conceptul de educatie incluziva, CONIL ia nastere din dorinta de a da o sansa tuturor copiilor, tipici dar și celor atipici, pentru a ajuta la formarea si educarea lor printr-un concept nou, liber, bazat pe iubire, empatie si respect.Viziunea CONIL: Fiecare copil este o LUME iar noi luptăm de peste 10 ani pentru o societate toleranta, unde copiii și tinerii cu dizabilități se pot bucura de toate drepturile cuvenite! CONIL înseamna mai mult decat o asociatie infiintata pentru a oferi sprijin copiilor cu nevoi speciale. CONIL inseamna, deja de 11 ani, o sansa reala la o viata aproape normala pentru copiii cu nevoi speciale. CONIL inseamna mii de copii cu autism pe care ii educam, cu care facem terapie, pe care ii integram. CONIL inseamna liniste, echilibru financiar si speranta pentru viitor pentru miile de familii care se confrunta cu problema tulburarilor din spectrul autist. CONIL inseamna sute de mii de ganduri bune, zambete si cateodata si lacrimi, inseamna empatie, intelegere si sanse egale. In termeni strict juridici suntem o organizatie non guvernamentala infiintata in 2010, al carei scop este sa asigure educatie, integrare si incluziune sociala pentru copii si tineri cu diferite dizabilitati. Insa viata ne-a aratat ca nu se rezuma totul la o incadrare juridica, asa ca noua ne place sa ne definim ca “furnizori oficiali de zambete” pentru copiii cu dizabilitati si familiile lor.