Programul „Fiecare Copil Merită o Poveste" continuă, datorită parteneriatului Asociației OvidiuRo cu UiPath Foundation. Asociația OvidiuRo, UiPath Foundation și Inspectoratele Școlare Județene din Galați, Vaslui și Botoșani, vor oferi, prin intermediul programului Fiecare Copil Merită o Poveste, 15.000 de cărți ilustrate copiilor de 3-5 ani din zona rurală. 
 
Fiecare Copil Merită o Poveste, principalul program al Asociației OvidiuRo, se desfășoară la nivel național și este reglementat printr-un protocol de colaborare cu Ministerul Educației Naționale, care reprezintă  o premisă a asumării unui set de acțiuni comune care să faciliteze dezvoltarea de politici publice eficiente în domeniul creșterii accesului la educație timpurie de calitate al copiilor din familii defavorizate. 
 
Pe lângă cărțile oferite copiilor din zona rurală, programul conține  și sesiuni de formare în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea timpurie a limbajului pentru 760 de profesori din învățământul preșcolar, care vor beneficia și de instrumentele necesare pentru a pune în practică aceste tehnici, respectiv materiale educaționale de calitate și cărți ilustrate potrivite vârstei preșcolare.
 
„Pentru copiii din medii defavorizate, educația este singura soluție ca să rupă cercul sărăciei și să nu ajungă ei înșiși adulți aflați în dificultate. Ceea ce facem noi, la OvidiuRo, este să le dăm acestor copii o şansă egală la educaţie. Intervenim activ în comunitățile sărace, în grădinițele unde resursele educaționale sunt puține, sau lipsesc aproape în totalitate, și suntem partenerii de încredere ai cadrelor didactice, oferind cu bucurie cărți, caiete de activități și alte materiale necesare unui act educațional de calitate. O componentă importantă a activității noastre o reprezintă cursurile de literație, la care dascălii participă cu interes și cu o mare dorință de a învăța. Este vorba, de fapt, despre un parteneriat cu drepturi și obligații egale, între noi - societatea civilă, profesori, părinți și instituțiile de învățământ, în care interesul copiilor se află constant pe primul loc. Un loc aparte în acest program t îl au și partenerii care ne sprijină constant în demersurile noastre, oferindu-ne resursele necesare de a ne urma misiunea: ca fiecare copil sărac să aibă acces la educație timpurie de calitate”, a declarat Maria Gheorghiu, Director Executiv al Asociației OvidiuRo.
 
„Ne bucurăm să continuăm implementarea programului Fiecare Copil Merită o Poveste alături de Asociația OvidiuRo, partenerul nostru strategic, având astfel posibilitatea de a oferi copiilor preșcolari din zonele rurale din județele Galați, Vaslui și Botoșani acces la o educație timpurie de calitate, atât de importantă pentru parcursul educațional. Totodată, prin acest program, oferim cadrelor didactice acces la informații și  metode de predare actualizate care îi ajută să ofere preșcolarilor experiențe menite să le stimuleze dorința de învățare pe mai departe. Scopul nostru este să contribuim astfel la reducerea decalajului educațional cu care se pot confrunta acești copii din medii vulnerabile în momentul în care încep școala și, implicit, riscul de abandon școlar la care sunt expuși,” afirmă Raluca Negulescu Balaci, director executiv al UiPath Foundation .
 
Misiunea Asociației OvidiuRo este ca fiecare copil sărac să beneficieze de educație timpurie de calitate și să devină, astfel, un membru activ al societății românești. Toate programele asociației se desfășoară sub umbrela Fiecare Copil Merită o Poveste.
 
Eficacitatea programului pilot Fiecare Copil în Grădiniță, desfășurat de asociație în intervalul 2010-2015, a determinat Parlamentul României să transforme mecanismul central al acestuia în program național, în vigoare începând cu februarie 2016.
 
Ca Agenție pentru Educație Timpurie, OvidiuRo mobilizează resurse publice și private pentru a asigura educație preșcolară de calitate pentru cei mai săraci copii din România, oferind materiale educaționale și formând profesorii pentru a valorifica aceste resurse.
 
De la înființarea sa, în 2004, beneficiarii direcți ai asociației au fost 55.000 de copii preșcolari și peste 7.000 de profesori. Peste 100.000 de frați și surori ai copiilor din programele asociației au fost beneficiari indirecți, alături de 18.000 de părinți, iar peste 200.000 de cărți au fost oferite și citite copiilor.
UiPath Foundation este o organizație non-guvernamentală, non-profit, apolitică și fără orientare religioasă, care susține copiii din medii vulnerabile să-și atingă potențialul și să se dezvolte alături de comunitățile lor, prin accesul egal la educație și prin dezvoltarea competențelor secolului al 21-lea. UiPath Foundation a fost  fondată de compania UiPath în ianuarie 2019 și acționează ca o organizație independentă.
 
Începând cu România (București și județele Cluj, Vaslui, Galați, Botoșani) și India (Bangalore), UiPath Foundation derulează, în parteneriat cu organizații non-profit cu impact la nivel local, programe educaționale care răspund multiplelor nevoi ale copiilor care se confruntă cu sărăcia. Din 2019, programele  educaționale ale UiPath Foundation au ajuns la peste 13,000 de copii în România și 4,000 de copii în India, precum și la peste 3,000 de profesori.