In concurs, la cele opt categorii anuntate, s-au inscris aproximativ 200 de studenti romani din toate colturile lumii. Concurentii provin de la unviersitati de prestigiu international precum Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, Harvard University, University of Oxford, Université Paris-Sorbonne si nu numai.

Festivitatea de premiere va avea loc in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, ce se va desfasura, si de aceasta data, la Palatul Parlamentului in Bucuresti. La eveniment sunt asteptati peste 1000 de studenti si tineri profesionisti, personalitati din mediul academic si sectorul public, din mediul de afaceri si cel neguvernamental.
 
Juriul competitiei
Preselectia celor 200 de studenti, masteranzi si doctoranzi inscrisi in Concurs se va face in prima etapa de catre laureatii editiilor precedente, iar selectia finala de catre juriul prezidat de Acad. Ionel Haiduc, Presedinte al Academiei Romane, si alcatuit din: Florin Codre, Mircea Tudor, Dumitru Prunariu, Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel de la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti, Prof. Univ. Dr. Eliot Sorel de la Universitatea George Washington din SUA, si, nu in ultimul rand, Prof. Univ. Dr. Adrian Gheorghe de la EURISC.

Desi inscrierile la Concurs s-au incheiat, va invitam alaturi de noi la Palatul Parlamentului, in data de 8 ianuarie 2014. Rezervarea unui loc in sala este gratuita si se face completand formularul disponibil pe website-ul Galei (www.gala.lsrs.ro). Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de inscrieri.
 
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Radio Transilvania, Adevarul, Evenimentul Zilei, CasaMia TV, Revista Artout, Ziare.com, Realitatea.net, AcademicLink, Edu-News, Expres National, OnlineStudent, Romania Pozitiva, Studentie.ro.
Sustinem si ne sustin: British Council, Fulbright, Rotaract, Inspire Business, Succes in Romania, Akcees, Educativa, Organizatia pentru Dezvoltarea Afacerilor in Societate (ODAS).

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.
 
LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Contact:
Adina Vintan  
Coordonator Gala LSRS 2014                      
adina.vintan@lsrs.ro    
0722 697 550    

 Alexandra Sasu
 Vicepresedinte Comunicare
alexandra.sasu@de.lsrs.ro