Institutul Francez din București și Asociația DECS organizează pe 26 ianuarie întâlnirile “Perspective noi în Știință, Educație și Societate” în cadrul evenimentului global Noaptea Ideilor.
Evenimentul va avea loc joi, 26 ianuarie, la Institutul Francez din București (Bd. Dacia, nr. 77), începând cu orele 18.30. Acesta va consta în trei ateliere cu trei personalități de marcă din domeniile Știință, Educație și Societate: 
• Cristian Hatu - Ingredientele unei schimbări sau cum abordezi un sistem rigid și în același timp, cum îți păstrezi valorile
• Dragoș Tătaru - Seismologia sau modul prin care cunoasterea stiintifica incearca sa invinga “impredictibilitatea
• Simona David-Crisbășanu - Cum învățăm să lucrăm împreună, în echipă, într-o societate care nu practică asta
 
 
Doctor în filosofia științei și președinte al Centrului de Evaluare și Analize Educaționale, Cristian Hatu s-a implicat în reformarea predării fizicii în învățământul preuniversitar, prin formarea a peste 1.400 de profesori de fizică.
 
Dragoș Tătaru este cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, iar în ultimii 5 ani a condus principalele inițiative ale Institutului pentru educarea publicului larg cu privire la seisme.
 
Simona David-Crisbășanu este expert în comunicare și coaching de echipă și a dezvoltat Asociația ROI, care se implică în proiecte educaționale, cu impact în comunitate. În 2014 a fost nominalizată de Foreign Policy Romania printre cei 100 de români care mișcă lucrurile în România.
 
Noaptea Ideilor este o inițiativă globală a Institutului Francez din Paris, dedicată împărtășirii de idei, care reunește filosofi, cercetători, artiști și scriitori din întreaga lume. Anul acesta, Noaptea Ideilor se desfășoară în peste 40 de țări, în aceeași zi: 26 ianuarie, având tema „O lume comună”. În România, evenimentul este la prima ediție și este organizat de Institutul Francez din București în parteneriat cu Asociația DECS.