Dacă ai în spate un ghizdan cool, pe telefon cele mai noi soundtrack-uri, haine în stil boho dar nu uiţi să îţi pui întrebări despre viitorul tău sau despre viitorul oraşului tău, este clar tu eşti jucător de GROW Games.

GROW games aflat la a 19-a ediţie se desfășoară și în acest an în peste 11 oraşe din România şi reuneşte la start peste 700 de tineri din numeroase licee. Ediţia de vară duce joaca la extreme, deoarece cele 7 ateliere de vară se vor desfăşura în parc, iar tineri din toată țara vor dezbate teme actuale în limba engleză și își vor dezvolta abilități practice în  domeniul managementului de evenimente și dezvoltării comunitare.

Programul se va desfășura pe parcursul a 3 săptămâni, sub formă unor ateliere de lucru 100% interactive cu predare exclusiv în limba engleză, în perioada 2-31 iulie. Participanții vor exersa abilități precum autocunoaștere și încredere în sine, gândire creativă, angajabilitate, planificare și multiculturalitate. De asemenea, GROW este oportunitatea perfectă pentru liceeni de a-și lărgi cercul de prieteni și a cunoaște persoane noi, atât din România, cât și din alte colțuri ale lumii.

Anul acesta la GROW Summer ne activăm super puterile şi asemeni unor super eroi ne punem mintea şi ”muşchii” la contribuţie şi învăţăm cum colaborativ, şi inspiraţi de modele şi traineri internaţionali, să facem un pas în ceea ce privește dezvoltarea personală, cum să lucrăm în echipă pentru a face un bine în comunitatea noastră.

Și, pentru că în fiecare an, exotismul GROW este dat de trainerii internaționali și în acest an, 28 de traineri din 15 țări s-au alăturat programului, inspirându-i pe tineri, alături de gazdele locale în demersul acestora de a se cunoaște mai bine și de a identifica puterea colaborării și muncii în echipă în slujba binelui.

Nu numai că liceeni se distrează interacționând cu alţi elevi de vârsta acestora, dar descoperă cu ajutorul invitaților internaţionali și experţilor locali ce ar putea studia sau lucra în viitor, unde și ce trebuie să facă pentru a-și îndeplini scopul, atât în România, cât și în străinătate.

Stai liniştit, nu e ca la școală, aici nu avem cărţi, nu avem caiete şi mai ales nu avem note, avem doar 7 teme de discuţie pe care le parcurgem împreună cu elevii, într-un cadru informal de la egal la egal, elevi și traineri internaționali.

Astfel, vara aceasta este despre tineri și paşii pe care aceştia îi fac spre viitor atât al lor cât şi cei ai comunităţii. La GROW Summer Games, condimentam atelierele cu seri de filme, social media, evenimente locale și prieteni noi. Iar la final, ne punem ideile şi abilităţile la treabă pentru a creiona un proiect de impact în comunitate şi ne gândim apoi mai relaxaţi spre viitor.

***
Proiect cofinațat în cadrul programului Erasmus+ România.
Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale. 

Mai multe detalii pe www.scoaladevalori.ro.