Un nou proiect de prevenire a abandonului școlar a fost inițiat în județul Cluj pentru a sprijini copiii ce provin din familii cu un trai precar sau care se confruntă cu situații dificile de viață, la începutul anului 2020. Pe parcursul anului, 40 de copii din comunități defavorizate primesc burse sociale care să le acopere costurile pentru rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte, hrană suficientă, igiena personală și a casei, iar copiii care finalizează cu succes anul școlar vor merge în prima lor tabără de vară. Proiectul din județul Cluj este derulat de Fundația Regală Margareta a României și susținut de compania Yardi Romania. 
 
În România 1 din 5 copii abandonează școala din cauza sărăciei și a condițiilor precare de trai. Fondul Special pentru Copii răspunde prompt copiilor din toată țara, care au nevoie de sprijin pentru a putea să continue școala, cu un sprijin concret și imediat constând în burse pentru școală. Prin acest program, se oferă ajutor de urgență în special acelor copii care riscă să abandoneze școala din cauza sărăciei extreme, a unui context social nefericit sau a problemelor sociale cu care se confruntă familiile lor. 
 
“Școala schimbă povestea copiilor săraci și îi ține departe de frig, foame și greutăți. Acolo, își descoperă potențialul și își iau avânt spre viitor! Doar prin educație ei pot ieși din cercul vicios al sărăciei, pot spera la o viață mai bună și pot deveni la rândul lor o resursă pentru comunitate. Atunci când companiile aleg să susțină copiii din medii defavorizate pentru a merge la școală, nu este vorba doar despre o sponsorizare, ci despre o investiție sustenabilă în comunitate”, Ioana Petrea – Director comunicare și atragere de fonduri.
 
Prin proiectul Burse pentru școală, Fundația Regală Margareta a României și Yardi Romania susțin copiii din comunități defavorizate ale județului Cluj pentru ca ei să continue educația și să se integreze corect în societate. Cei 40 de copiii sprijiniți pe parcursul anului 2020 sunt înscriși într-o formă de învățământ preuniversitar de stat și locuiesc preponderent în mici comunități rurale. Bursele sociale asigură copiilor rechizite, materiale educaționale obligatorii și auxiliare, îmbrăcăminte și încălțăminte, alimentație suficientă și sănătoasă,  produse de igienă, cazare, masă sau transport la internat pentru copiii care au școala în altă localitate, integrarea în programe de tip școală după școală.
 
De-a lungul a 30 de ani de activitate, Fundația Regală Margareta a României a susținut educația copiilor defavorizați și a oferit șansa unei vieți mai bune pentru 30.000 de copii din peste 4.900 de familii şi a susținut 647 de ONG-uri locale, prin programe dedicate precum Fondul Special pentru Copii, Centrele Generații, Cauza Mea, Investiție în Mediul Rural sau Școala Generații.
 
***
Despre Fundaţia Regală Margareta a României 
Fundația Regală Margareta a României este una din organizațiile neguvernamentale de elită din România, care contribuie la dezvoltarea societății civile prin programe sociale și educaționale. Cu o activitate de peste 30 de ani, sprijină copii, tineri și vârstnici prin intervenții durabile, bazate pe schimbul de experiență și valori între generații. Fundația este printre puținele organizații care semnalează fenomenul de îmbătrânire a populației și efectele iminente asupra societății, propunând soluții practice pentru a crește calitatea vieții persoanlor vârstnice. 
 
Despre Yardi Romania 
Yardi Romania este parte a concernului Yardi Systems, Inc., o companie americană fondată în 1984, furnizor global de soluții software dedicate pieței imobiliare, care numără aproape 7000 de angajați în birourile din intreaga lume. Centrul de dezvoltare din Cluj-Napoca este al treilea cel mai mare birou Yardi din lume, cu peste 1150 de angajați care lucrează în diverse arii, de la dezvoltare de soft la analiză de date, marketing și consultanță.