Sub sloganul “Punem cartea-n cui”, organizatorii vor oferi celor 400 de copii, cu varste intre 4 si 13 ani, sapte zile pline de activitati educative, intr-o atmosfera de joaca si voie buna, menite sa micsoreze distanta sociala si culturala intre copiii din aceasta zona, dar si sa ofere celor mici o experienta inedita de vacanta

Saptamana Magica isi propune sa starneasca pasiunea si curiozitatea copiilor fie ca este vorba de stiinta, arta, literatura, participare civica sau sport. Astfel, fiecare zi va avea o tema creativa prin care copiii pot invata si isi pot dezvolta imaginatia si creativitatea: Ziua inventiilor nepericuloase, Ziua verde, Ziua hartiei, Ziua jurnalismului, Ziua campionilor, Zilele pentru parinti si copii.
 
Proiectul este gandit ca o serie de ateliere de educatie, in care invatarea se face in mod participativ, informal, experential, ludic. Toate activitatile Edulierului sunt concepute ca “once in a lifetime opportunity” – atat temele atelierelor, cat si abordarea aducand ceva nou pentru copiii din cele doua localitati ilfovene care participa activ la proiect. Educatia comunitara este o componenta foarte importanta a Edulierului: toleranta, respectul, compasiunea si implicarea sunt dobandite prin interactiunea dintre copii proveniti din categorii sociale opuse.
 
In cadrul Saptamanii Magice, copiii vor face cunostinta cu doi ”dascali” mai putin obisnuiti. Este vorba de doua cateluse, Mimi si Nora, care sunt pregatite prin dresaj sa devina profesori pentru copiii cu dificultati de invatare. Echipa de profesori patrupezi, formata din Mimi si Nora, este pregatita sa-si ofere ajutorul: vor duce carti copiilor cu dislexie, vor numara latrand pentru a veni in ajutor copiilor cu discalculie sau vor oferi un exemplu, participand, in linistite, la terapia prin muzica.
 
”In cei sase ani de cand organizam proiectul Saptamana Magica Edulier, cea mai mare provocare a muncii noastre nu a fost lucrul cu sutele de copii pe care i-am inclus in proiect sau implementarea atelierelor, ci convingerea opiniei publice ca in satele bogate din jurul Bucurestiului exista copii saraci care au nevoie de sprijinul comunitatii” a declarat Cristiana Ionescu, initiatoarea proiectului.
 
”Ne-am alaturat proiectului EDULIER cu mare drag, inca din primele editii. Motivul este destul de simplu: suntem interesati sa contribuim la o societate mai buna incepand cu prima caramida, si anume, educatia copiilor si formarea lor pentru un viitor mai bun. Ne dorim sa le deschidem ochii spre lumea din jur, sa ii responsabilizam mai mult, sa ii facem sa priveasca stiinta intr-un mod pozitiv, sa le incurajam curiozitatea si sa le-o directionam intr-un mod constructiv. Iar pentru ca dincolo de ”science” suntem si „fun”, ne bucuram sa le aducem zambetul pe buze si sa ii auzim razand zgomotos, asa cum le sta bine unor copii.” spune Andreea Stoica, FUN SCIENCE
 
Bazata 100% pe voluntariat, Asociatia Edulier ii indeamna pe toti cei care vor sa faca o fapta buna sa sustina activitatile sale, lunar. Cu numai 50 de lei/luna putem darui copilaria si schimba viata unui copil care azi nu indrazneste sa viseze. Despre cum va puteti implica in proiectele Edulier si schimba viitorul copiilor prin educatie, aflati accesand pagina http://www.edulier.ro/ajuta-si-tu/
 
Cei care vor sa se alature campaniei, pot contacta echipa Edulier la telefon: 0758 933 341 sau la email: edulier.corbeanca@gmail.com. Mai multe detalii despre campanie gasiti pe pagina de Facebook Edulier.
 
#Saptamanamagica este sustinuta de jurnalista Monica Radulescu, Digi 24, de Fun Science, Profesorul Trasnit, de Palatul de Hartie, care sprijina toate intiativele Asociatiei Edulier.
 

***
Despre Edulier 
EDULIER a inceput in anul 2010, ca un program extrascolar pentru copiii saraci si cei bogati din Corbeanca, desfasurat in timpul vacantei de vara. Proiectul si-a propus, inca de la inceput, crearea unei punti intre cele doua categorii sociale ale comunei, educarea parintilor spre toleranta si implicare cat si realizarea unui grup de initiativa cu cei ce pot ajuta la schimbare. Azi, EDULIER este o asociatie care are ca scop implementarea, cu ajutorul voluntarilor, a unei serii de programe si proiecte desfasurate cu acelasi scop, acela de a ajuta la dezvoltarea si educarea comunitatii extinse din judetul Ilfov.