200 de tineri romani s-au inscris in cursa pentru Marele Premiu LSRS: Studentul Roman al Anului din Strainatate. Dintre acestia, aproape 50 de finalisti au fost selectati pentru cele 8 categorii ale Competitiei „Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate”pentru anul universitar 2012-2013. Aflati cine sunt acesti tineri exceptionali cu rezultate deosebite atat in plan academic, cat si extra-curricular accesand website-ul evenimentului: http://gala.lsrs.ro/gala-lsrs/gala-2014/finalisti/. Selectia finala a candidatilor este realizata de catre Comisia de evaluare prezidata, ca in fiecare an, de Dl. Prof. Univ. Dr. Acad. Ionel Haiduc, Presedinte al Academiei Romane. Membrii Comisiei de evaluare a acestei editii sunt Dl. Florin Codre, Dl. Mircea Tudor, Dl. Dumitru Prunariu, Dl. Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu Cercel, Dl. Prof. Univ. Dr. Eliot Sorel si Dl. Prof. Univ. Dr. Adrian Gheorghe.
 
Castigatorii vor fi anuntati in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate. La inceput de 2014, evenimentul va reuni la Palatul Parlamentului studenti si tineri profesionisti, personalitati din mediul academic si sectorul public, din mediul de afaceri si cel neguvernamental. Totodata, la eveniment vor urca pe scena tineri artisti romani de renume international, alaturi de care invitatii si membrii Ligii vor sarbatori 5 ani de existenta a LSRS.
 
Participare. Lista de inscriere la Gala este inca deschisa. Cei care doresc sa participe pe 8 ianuarie 2014 la Gala Studentilor Romani din Strainatate la Palatul Parlamentului sunt invitati sa-si rezerve un loc in sala completand formularul disponibil pe www.gala.lsrs.ro. Accesul este gratuit si se va realiza exclusiv pe baza listelor de inscrieri.
 

Sponsori:, Renault, Voicu&Filipescu, British Council
Parteneri logistici: Qual Media, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare, Dezvoltare Educationala si Formare Profesionala, Hotel IBIS Gara de Nord

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Radio Transilvania, Adevarul, Evenimentul Zilei, CasaMia TV, Revista Artout, Ziare.com, Realitatea.net, AcademicLink, Edu-News, Expres National, OnlineStudent, Romania Pozitiva, Studentie.ro.
Sustinem si ne sustin: Fulbright, Campus France, Rotary, Rotaract, Rotaract Triumph, Inspire Business, Succes in Romania, Akcees, Student Sport, Organizatia pentru Dezvoltarea Afacerilor in Societate (ODAS), Benetone Band, Revista Artout, AIESEC, UEFISCDI.

***
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.
 
LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.