Sase atleti vor lupta impotriva abandonului scolar si vor sustine programul ,,Vreau in clasa a noua", derulat de fundatia noastra. Implica-te si tu!
 
SkyRun, cea mai mare competitie de alergare pe scari din Romania sustine un stil de viata sanatos si promoveaza implicarea sociala. Pentru ca acest obiectiv sa poata fi atins, taxele de participare vor fi directionate catre patru asociatii beneficiare, astfel ca fiecare va primi 24% din taxa de inscriere a persoanelor fizice si 50% din taxa de inscriere a participantilor din mediul corporate.

Pe langa concurentii persoane fizice care au decis sa sustina fundatia World Vision Romania si, implicit, sa lupte imptriva abandonului scolar, o echipa de sase alergatori reprezinta fundatia noastra la provocarea 24 Challenge. Echipa World Vision Romania va participa la o stafeta de 24 ore si va lupta sa contorizeze cele mai multe urcari pentru a fi desemnata castigatoare.

Echipa World Vision Romania este formata din Cristian Puscov, Claudiu Hulea, Ionut Bragarencu, Vlad Tenescu, Alexandru Tofan si Costin Stoica. Acestia si-au unit fortele si impreuna vor alerga 24 de ore pentru a sustine proiectul World Vision Romania –  „Vreau in clasa a noua!”. Obiectivul lor se poate traduce printr-o propozitie simpla: toti copiii din mediul rural sa ajunga la liceu. Oricine poate contribui la acest obiectiv printr-o donatie direct pe pagina de Galantom: http://worldvision.galantom.ro/event-projects/view?id=441.

Misiunea World Vision Romania
este sustinuta si de Oana Cuzino, unul dintre cei mai implicati ambasadori ai fundatiei noastre. Oana Cuzino va premia castigatorii maratonului si le va vorbi despre importanta sportului si despre cauza careia ii este atat de dedicata – dreptul copiilor de la sat de a merge la scoala. 

***
Despre SkyRun – a III-a editie
Startul evenimentului se va da sambata, 23 ianuarie, la ora 11:30, de la parterul SkyTower, iar alergarea se va face pana la etajul 34, la o inaltime de 119 metri, dupa urcarea a 680 trepte. Participantii vor urca cele 34 de etaje o singura data si vor fi cronometrati cu ajutorul unor cipuri electronice, putand astfel sa afle timpul realizat la finalul cursei. 
Participantii au putut alege sa doneze catre Asociatia Mia`s Children, Asociatia Mai Mult Verde, HOSPICE Casa Sperantei si World Vision Romania, fiecare participant avand optiunea de a selecta inca de la inscrierea in competitie asociatia catre care doreste sa directioneze procentele mentionate din taxa de participare.
 
Despre World Vision Romania
World Vision Romania face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. World Vision Romania este o fundatie crestina care desfasoara programe de interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy punand in centrul activitatii sale bunastarea copilului. Asociatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile, in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. In 25 de ani de prezenta in Romania, fundatia a ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete. 
World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc. Proiectele sale se concentreaza pe transformarea comunitatilor si a membrilor acestora, pentru a realiza o viata implinita pentru fiecare copil.
 
Pentru mai multe detalii:
Silvia Boncutiu
silvia_boncutiu@wvi.org