Comunitatea ONedu România, structura elevilor care militează pentru digitalizarea sistemului educațional, lansează un apel public către parlamentarii României, în vederea adoptării Zilei Naționale a Educației Digitale pe data de 20 noiembrie.
 
Ziua Națională a Educației Digitale vine ca un plus la digitalizarea sistemului educațional din România, încurajând astfel Ministerul Educației, autorități publice locale și organizații non-profit să facă demersuri și activități în această zonă controversată în ultima perioadă. 
 
„Adoptarea unei astfel de zile la nivel național ar arăta că statului încă îi mai pasă de informarea corectă a populației cu privire la ce înseamnă în fapt educația digitală, de ce este importantă digitalizarea sistemului și de ce trebuie investit în acest sector. Vom face toate demersurile necesare pentru ca anul acesta să avem Ziua Națională a Educației Digitale în mod oficial.” a declarat Cosmin Andrei, președintele Comunității ONedu România.
 
Inițiativa legislativă poate fi vizualizată aici
 
Comunitatea ONedu România a organizat anul trecut, în aceeași dată, un eveniment numit Ziua Națională a Educației Digitale, la care au participat mii de persoane din sfera educațională.