Asociația Zi de Bine alături de Organizația Umanitară CONCORDIA au reușit în luna noiembrie să amenajeze noi spații în cadrul Școlii Primare CONCORDIA din Ploiești, de care vor beneficia copii proveniți din medii vulnerabile: o clasă primitoare pentru elevii care încep școala în clasa pregătitoare și o clasă multi-funcțională pentru diverse activități. Clasa pregătitoare a fost gândită ca un spațiu prietenos care să facă mai ușoară tranziția copiilor de la grădiniță la școală, facilitând comunicarea și oferind confort emoțional. Clasa multi-funcțională este spațiul în care de azi copiii, profesorii și părinții se vor exprima deschis și își vor da frâu liber imaginației în timpul atelierelor de creativitate, orelor de muzică și teatru, sesiunilor de consiliere individuală sau atelierelor de învățare pe diverse teme de dezvoltare personală. Un spațiu creat în mod special pentru a fi împreună, în acelasși timp adaptat nevoilor fiecăruia. 
 
Un studiu* publicat de Fundaţia Friedrich Ebert România (FES) arată că 38% dintre copiii care provin din gospodării care declară că nu au suficienți bani pentru facturile de bază (electricitate, căldură) și mâncare au media școlară de 5-6 și doar 7% din copiii care provin din astfel de familii sărace au media notelor de 9-10. Școala Primară CONCORDIA  fost construită special pentru acești de copii, plecând de la credința că fiecare copil are dreptul la educație de calitate, indiferent de mediul din care provine. – „Cele două Clase de Poveste pe care le-am amenajat în această lună înseamnă nu doar un spațiu prietenos, în care să-ți placă să vii în fiecare zi ci și o șansă în plus ca fiecare copil să progreseze în ritmul lui și mai ales, într-un cadru în care emoțiile sale să fie înțelese și acceptate, să aibă libertatea să se exprime, să viseze și să construiască un viitor mai luminos”,  au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.
 
În cadrul proiectului urmează în perioada imediat următoare să se doteze cele două spații interioare cu materiale specifice pentru organizarea atelierelor de artă și muzică (șevalete, instrumente muzicale, panouri de expus lucrarile, etc). În același timp, grădina pedagogică deja existentă în campus va fi completată cu băncuțe multi-funcționale pentru desfășurarea orelor în aer liber și cu alte ustensile pentru grădinărit, astfel încât chiar și copiii care locuiesc în oraș să se bucure de beneficiile lucrului cu plantele.   

„Este o muncă extraordinară atunci când construiești o școală și nu poți decât să fii recunoscător celor care înțeleg faptul că și copiii dezavantajați au dreptul la o educație de calitate, departe de realitatea lor grea de zi cu zi. Asociația Zi de Bine a înțeles în continuare nevoia noastră de sprijin, anume să adaptăm două spații la necesitățile reale ale copiilor, astfel încât ei să se simtă în siguranță și învățarea să fie distractivă. Mulțumesc din suflet pentru sprijinul acordat și lucrurile frumoase pe care le-am construit împreună.”
Declara Diana Certan, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA
 
Implementarea proiectului a fost posibilă în urma campaniei de strângere de fonduri desfășurată pe perioada lunii noiebrie de către Asociația Zi de Bine și cu implicarea partenerilor strategici ai organizației: Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank.
 
Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici.
 
*Sursa: Fundația Friedrich-Ebert-Stiftung (FES)  
 
***
Despre Asociația Zi de BINE
Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local. 
 
Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor. 

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro
 
Despre CONCORDIA România
Cu un istoric de 30 de ani în România, CONCORDIA este o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani (județul Prahova), Odobești (județul Dâmbovița) și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.