Destinat in principal copiilor cu varste intre 8 si 14 ani, programul festivalului propune atat ateliere interactive (printre care Teatrul Cititorilor, Roman Grafic, Storytelling, Rime si Ghicitori pentru dezvoltarea fluentei timpurii), spectacole lectura, cat si conferinte dedicate parintilor si cadrelor didactice prin care se prezinta tehnici de incurajare a lecturii in randul celor mici. Toti cei care doresc sa participe la eveniment se pot inscrie gratuit pe site-ul www.narativ.ro de unde pot afla si calendarul complet al activitatilor.
 
"Numarul scazut al cititorilor, rata de nepromovare a examinarilor nationale si lipsa gradului de intelegere a textelor ne arata ca trebuie sa le demonstram tuturor elevilor din Bucuresti ca cititul este distractiv. Cred ca in noi, adultii, sta responsabilitatea de a aduce lectura mai aproape de sufletul copiilor si, in acest sens, am pregatit o adevarata sarbatoare dedicata actualilor si viitorilor cititori." declara Iren Arsene, presedinte al Asociatiei Curtea Veche.
 
Evenimentul are si o componenta caritabila prin strangerea de fonduri online si cutii de donatii amplasate in Librariile Carturesti. Fiecare suma donata ajuta la integrarea copiilor din mediul rural in programul national de lectura “Cartile copilariei” prin care Asociatia Curtea Veche realizeaza donatii de carte si creeaza cluburi de lectura in comunitati din medii defavorizate.

Mai multe detalii despre Asociatia Curtea Veche si programul national de lectura “Cartile copilariei” puteti afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro si Facebook.com/AsociatiaCurteaVeche.

Proiect cultural finantat de ARCUB in cadrul programului cultural “Esti Bucuresti”
Sponsori: Kaufland si Curtea Veche Publishing
Parteneri: Carturesti, Scorseze Ambulanta, United Media Romania, Prodocens Media, Elevate, Sameday Courier, Herlitz, Pelikan
Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Bucuresti, Evz.ro, Evenimentul Zilei, Kooperativa 2.0, Observator Cultural, Urbankid.ro, StiriONG, SuntParinte.ro, Didactic.ro, ExamenulTau.ro, GoKid!, The PR Journal
Eveniment sustinut de Itsy Bitsy

Comunicat preluat de pe http://asociatiacurteaveche.ro/