*Rata medie a prezentei din primul semestru: 74%
 
Fiecare Copil in Gradinita - Realizarile din primul semestru al anului scolar 2014-2015
 
Luna octombrie a reprezentat un moment-cheie pentru OvidiuRo si Fiecare Copil in Gradinita (FCG): programul a crescut de la 25 la 43 de comunitati, respectiv de la 1500 la 2400 de copii.
# Cu 58% mai multi copii saraci au putut astfel sa inceapa gradinita in cadrul programului FCG, datorita finantarilor obtinute de la Fundatia Carrefour, Raiffeisen Bank, Alex Fund si Grantului SEE prin Fondul ONG in Romania.
# Consiliul Judetean Cluj a dublat numarul copiilor saraci sprijiniti prin bugetul local, in cadrul programului, ajungand in acest moment la 200. Anul trecut Cluj a devenit primul judet care a alocat fonduri pentru tichetele sociale oferite parintilor in cadrul programului FCG.
# Consiliul Judetean Brasov a aprobat alocarea de fonduri din bugetul local pentru sustinerea a 200 de copii, dupa clarificarea legislatiei privind acordarea de tichete sociale drept stimulente.
# 25 de jurnalisti au participat la evenimentele media organizate de OvidiuRo in judetele Dambovita si Dolj
# Rechizitele necesare la inceput de an scolar au fost oferite de sponsorii programului, astfel incat copiii sa aiba la dispozitie creioane, pensule sau blocuri de desen (materialele sunt folosite de toti copiii din clasa, nu doar de cei din program).
# Imbracamintea si incaltamintea de iarna au fost oferite de primaria din fiecare comunitate FCG, tuturor copiilor din program.
# Consultatii medicale, vitamine si produse de igiena au fost oferite beneficiarilor programului datorita unui grant oferit de compania GlaxoSmithKline - pe care a anuntat, in februarie, ca il va prelungi cu inca 3 ani.
# 1700 de parinti au participat la activitatile periodice FCG - ,,Ziua Parintilor" si ,,Parinte de serviciu".
# 151 de parinti si 34 de profesori si mediatori scolari au participat la trainingurile organizate de Asociatia Learn & Vision, avand ca tema educatia multigenerationala si relatia parinte-profesor.
# Sorin Cimpeanu, noul Ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice, a participat la intalnirea Grupului Interministerial pentru Educatie Timpurie, organizata in prima saptamana din 2015. Obiectivul acestui grup de lucru este sa ofere suport pentru extinderea metodologiei FCG la nivel national.
# Cea de-a 4-a intalnire anuala in cadrul Initiativei Ambasadorilor pentru Educatie Timpurie s-a bucurat de prezenta Ministrului Cimpeanu, precum si a Secretarului de Stat din cadrul Ministerului Municii, Codrin Scutaru, care s-au angajat sa sustina demersul OvidiuRo de a aduce fiecare copil sarac la gradinita si sa incurajeze oferirea de tichete sociale ca stimulente pentru parintii saraci. 
# Cora Motoc si Belinda Volans, reprezentantele Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti au vizitat una din comunitatile FCG din judetul Covasna. Cu aceasta ocazie s-au intalnit si cu reprezentantii Consiliului Judetean Brasov. 
# Directorul Executiv al Fundatiei Carrefour, Sophie Fourchy-Spiesser, a vizitat Cojasca, o comunitate FCG din judetul Dambovita. In 2014, Fundatia Carrefour a sponsorizat tichetele sociale pentru 1600 de copii FCG, iar la inceputul acestui an a anuntat o noua sponsorizare, pentru anul scolar 2015-2016.
# Deputatul Daniel Constantin a introdus spre aprobare in Camera Deputatilor ,,Propunerea legislativa privind acordarea unor beneficii sub forma de tichete sociale, in vederea cresterii accesului si prezentei in invatamantul prescolar a copiilor dezavantajati". Proiectul legislativ a trecut in cea de-a doua etapa necesara aprobarii: procedura de dezbatere din Senat. 
 
Propunerea poate fi accesata aici.