Invitati.Cu acest prilej, aproximativ 1000 de personalitati de marca ale societatii romanesti, diplomati, reprezentanti ai societatii civile, oameni de presa si profesionisti din mediul public si privat vor sta alaturi de studenti si absolventi romani cu rezultate deosebite in diferite domenii de activitate in anul academic 2014-2015.
 
Finalisti. Rezultatele remarcabile ale celor 35 de finalisti vor fi recunoscute prin 6 categorii de premii: Studentul Roman al Anului in Europa – nivel universitar si nivel post-universitar; Studentul Roman al Anului in America de Nord; Studentul Roman Erasmus al Anului, Studentul Anului in Romania si, nu in ultimul rand, Premiul Special in Arte. Unul dintre cei 35 de finalisti va fi primi Marele Premiu de Studentul Roman al Anului in Strainatate.
 
Juriu. Toti acesti tineri reprezinta adevarate modele de reusita si exemple de urmat pentru generatia actuala, motiv pentru care performantele lor trebuie evidentiate si valorificate pentru dezvoltarea sustenabila a societatii romanesti. Castigatorii vor fi desemnati in urma punctajelor primite din partea juriului prezidat de Acad. Prof. Univ. Dr. Ionel Valentin Vlad si format din: Acad. Prof. Dr. Victor Voicu, Acad. Prof. Dr. Solomon Marcus, Prof. H.C. Dr. Cicerone Rotaru, Horatiu Malaele, Dr. Calin Ciofu si Dr. Dorin Dusciac. 
 
Program. Festivitatea de deschidere incepe la ora 18:30, urmand ca pe parcursul evenimentului Silviu Alexandru Mihaila impreuna cu Deep Sound of Maramures sa ofere publicului momente artistice de exceptie. De asemenea, pentru prima oara in cei 7 ani de Gala invitatii vor avea ocazia sa vizioneze un scurtmetraj participant la Festivalul de la Cannes semnat de Ioana Turcan. Premierea laureatilor Galei LSRS 2016 se va incheia in jurul orei 21:00 si va fi urmata de Cocktail-ul Festiv „7 ani de LSRS” in cadrul caruia invitatii vor celebra impreuna cu organizatorii 7 ani de activitate a Ligii Studentilor Romani din Strainatate.
 
7 ani de LSRS, 7 ani de activitate internationala. La inceputul fiecarui an calendaristic, voluntarii LSRS se intalnesc in cadrul Adunarii Generale. Evenimentul a avut loc marti, 5 ianuarie, ora 17:30 la Casa Ghica pentru a recapitula ce s-a intamplat in ultimul an in LSRS, pentru a premia Voluntarul Anului ( Alexandru Caratas) si Filiala Anului (LSRS Franta) si pentru a cunoaste noile proiecte LSRS si planurile pe 2016.
 
Dupa incheierea Galei va avea loc petrecerea LSRS incepand cu ora 22:00, la Drunken Lords, unde, atmosfera va fi asigurata de Alex Porro Band.
 
Gala LSRS 2016 va fi transmisa LIVE de Calea Europeana incepand cu ora 18:00 aici.
 
Gala Studentilor Romani din Strainatate 2016 este un eveniment organizat cu sprijinul Kaufland Romania. De asemena, printre sponsorii evenimentului se numara si:  Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), CEC Bank, Eurosender, Alexandrion si Patiseria Tineretului.
 
Parteneri logistici
BlackCab, Hotel Ibis Gara de Nord, Qual Media Group, CaleaEuropena.ro, Cube Production, Imagerie, Silviu Pal Photography, TAROM.
 
Parteneri media
TVR International, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Rador, Agerpres, Adevarul, Caleaeuropeana.ro, Foreign Policy, Q Magazine, Ziare.com, Realitatea.net, Studentie.ro, AcademicLink, Edu-News, Online Student, DiasporaLive.ro, RomaniaPozitiva, StiriONG, iQool, Asociatia Jurnalistilor Romani de Pretutindeni (AJRP), Autentici.ro.
 
Sustinem si ne sustin
Fundatia CAESAR, Inspire Group, Rotary, Rotaract, Fundatia Dignitas, Succes pentru Romania, Medierenet, Juridice.ro, Art Out, QS World Grad School Tour, Clubul Roman pentru Relatii Externe, Diplomatie si Afaceri Europene (CRREDAE), Clubul pentru Romania, Softbinator, Association des États Généraux des Étudiants de l`Europe (AEGEE), Uniunea Studentilor din Romania (USR), Group of the European Youth for Change (GEYC), Asociatia ESCU, Festivalul Ambasadelor, Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB), Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), Campadillo, International Association for the Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE), Techsylvania, Gala Studentilor Originari din Republica Moldova (GSORM), Jeunes Moldaves, Educativa, Asociatia Federalistilor Europeni din Romania (AFER), Federatia Share Cluj-Napoca, JCI Cluj, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Asociatia Studentilor la Istorie „Dacia”, The European Law Students' Association (ELSA Romania).

***
CONTACT
Andrei Dinca
VP Comunicare
andrei.dinca@lsrs.ro
+44 753 228 4414 (UK)
+40 745 88 55 15 (Ro)
 
Miruna Caraba
VP Adjunct Comunicare
miruna.caraba@uk.lsrs.ro
+40 744 31 60 92(Ro)
+44 744 828 41 06 (UK)
 
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara. Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.