In cadrul primelor 12 editii, Festivalul Brazilor de Craciun a strans 2.669.100 euro, care au fost investiti in suport educational pentru 16.200 de copii. Salvati Copiii, in colaborare cu scoli generale din majoritatea regiunilor tarii, a organizat programe educationale ce constau in: 42 de gradinite de vara, 32 de centre de tip A Doua Sansa si 37 de programe Scoala dupa Scoala.

Copiii reprezinta una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale din Romania. Astfel, 52% dintre copiii din tara noastra se afla in risc de saracie sau excluziune sociala, cel mai mare procent inregistrat de la aderarea Romaniei la UE si aproape dublu fata de media europeana. Iar educatia nu este una dintre prioritatile familiilor din care fac parte acesti copii.
 
Gratie programelor derulate de Salvati Copiii, peste 95% dintre copiii beneficiari au fost inscrisi in clasa I sau la clasa pregatitoare, 86% dintre copii au promovat examenele din anul scolar 2012-2013, iar 20% dintre ei au obtinut si premii la concursuri scolare. Pe langa impactul social pe care aceste programe il au asupra copiilor, s-a observat si o crestere a interesului parintilor fata de educatia copiilor: 83% dintre parinti manifestand interes fata de evolutia educationala a copilului si fata de participarea la activitati de consiliere parentala.

Un alt aspect pozitiv este legat de modul de invatare si de progresele scolare vizibile fata de momentul inscrierii in programele Salvati Copiii. Astfel 77% dintre copiii din programul Scoala dupa Scoala au progresat din momentul inscrierii in program, iar 42% dintre ei au rezultate bune si foarte bune. Pentru 31% dintre ei situatia scolara s-a imbunatatit la mai mult de 3 materii, in timp ce 39% au aratat rezultate pozitive la 2 materii. Abilitatile de comunicare au fost si ele perfectionate – 55% dintre copii si-au dezvoltat vocabularul si abilitatile de comunicare. Iar 62% dintre copiii incrisi in aceste programe educationale si-au redus numarul absentelor.

“Fara educatie niciun copil nu poate reusi in viata. Este datoria noastra sa asiguram accesul la educatie al copiilor defavorizati si prin Festivalul Brazilor de Craciun incercam si reusim de 13 ani sa avem alaturi de noi companii si artisti dedicati acestei cauze. Brazii de Craciun reprezinta pentru cei 2000 de copii sansa la un viitor mai bun. Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit in toti acesti ani si sunt sigura ca le-am demonstrat ca eforturile lor nu au fost in zadar” a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii.   

Editia din acest an a Festivalului Brazilor de Craciun, desfasurata sub conceptul “CV pentru viitor”, isi propune sa stranga fondurile necesare pentru a continua aceste programe si a implica cat mai multi copii. Astfel, prin donatiile pe care le fac in cadrul licitatiei brazilor de Craciun, companiile si oamenii de bine ajuta la solidificarea bazelor educationale ale viitorului profesional al copiilor.

Designerii care s-au alaturat anul acesta evenimentului sunt: Doina Levintza, Wilhelmina Arz & Camera de Comert si Industrie Romania-Japonia, Hamid Nicola Katrib & Galeriile Noblesse, Lena Criveanu, Carmen Ormenisan, Stephan Pelger, Madalina Dorobantu, Mirela Diaconu, Malvina Cervenschi, Alexandru Ghildus, Anca Lungu, Ramona Filip, Iris Serban, Rhea Costa, Ego Men’s Fashion Concept, Bucharest Design Center, Corina Vladescu & Fundatia Dumbrava Minunata, DIZAINAR, Laura8, ZENYA Atelier & Friends, Agatha Blanck & Bucharest Shopping & Bonpoint. Designerii sunt cei care au dat frau liber imaginatiei si cu dragoste au creat brazii care vor aduce zambetul pe chipurile copiilor din mediile defavorizate. 

Fiecare dintre acesti designeri a rememorat amintiri dragi legate de Craciun si le-a incrustat cu drag in bradul realizat pentru Festival. Fie ca este vorba de un brad realizat din sticla, de unul care ia forma unei bijuterii care sa aminteasca posesorului de fapta buna facuta sau de unul realizat intr-un stil clasic, toti brazii au aceeasi poveste – sunt bucati din sufletul designerului menite sa aduca un strop de bucurie si zambet pe chipurile copiilor din mediile sociale defavorizate.

Sponsorii care s-au alaturat acestei editii sunt:
Sponsori Platinum: Clifford Chance Badea, Five’s, IC Companys
Sponsori Gold: Banca Romaneasca, Catena, Gopet Romania, Luxoft, Mol Romania, Porsche, Romanian Business Consult 
Sponsori Silver: Apa Nova, BCR,Carrefour, EDP Renewables, Kaufland, Mara Logistics, Maresi Foodbroker, Nitech, Oscar Downstream, Pay Point, Radisson Blu Hotel, Renovatio, Reveal Marketing Research, TTS, Petrom
 
***
Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment de strangere de fonduri organizat anual de Salvati Copiii Romania, care are ca centru de interes o licitatie speciala de brazi de Craciun, creati exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani. Devenit una dintre atractiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Craciun sprijina proiectele derulate de Salvati Copiii Romania. 

Comitetul de Organizare al Festivalului Brazilor de Craciun din acest an are in componenta sa pe Amalia Nastase (Manager Eventures), Andreea Raicu, Andi Moisescu (Realizator TV), Corina Barladeanu (Manager 2activePR), Ioana Iordache (General Manager, Leo Burnett), Liviu Sfrija (Director General Terrabisco), Tereza Munteanu (Managing Partner Wunderman), Gabriela Alexandrescu (Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania).

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala activa in domeniul promovarii drepturilor copilului din 1990. In cei 23 de ani activitate, peste 750.000 de copii au beneficiat de programele organizatiei. Detalii despre aceste programe va rugam sa gasiti pe site-ul organizatiei http://www.salvaticopiii.ro/?id2=0002#Ce%20facem.html. Membra a celei mai mari organizatii globale, independente, de promovare a drepturilor copiilor, Save the Children International, Salvati Copiii considera ca toti copiii, indiferent de rasa, religie sau provenienta sociala, au aceleasi drepturi, de care trebuie sa beneficieze. Salvati Copiii este implicata in diferite proiecte de educatie, protectie sociala si advocacy pentru copiii aflati in familii sarace, copiii victima a violentei, copiii strazii, copiii refugiati etc., lucrand cu copiii si familiile acestora pentru imbunatatirea vietii lor de zi cu zi si crearea unor planuri de viitor. Salvati Copiii isi utilizeaza experienta globala pentru a obtine din partea organismelor guvernamentale decizii si initiative de pe urma carora sa beneficieze toti copiii. 
 
***
Pentru informatii suplimentare:
2activePR - Andreea Samareanu
andreea.samareanu@2activepr.ro
0726.357.571
 
Salvati Copiii – Codruta Hedesiu
codruta.hedesiu@salvaticopiii.ro
0752.110.085