Anul acesta acordam 2 burse jurnalistice in valoare de 1200 de Euro fiecare, pentru 2 echipe formate dintr-un reporter si un fotoreporter care sunt interesati sa documenteze si sa scrie materiale jurnalistice complexe, care sa prezinte o problema sociala reala si care sa aiba o abordare constructiva, pentru gasirea unor solutii fezabile, pornind de la cinci cuvinte-cheie: educatie, gradinita, copii, saracie si oportunitate. Organizatorii lasa la latitudinea membrilor fiecarei echipe modalitatea de impartire a sumei de bani, pe parcursul desfasurarii proiectului.

Tema:
Necesitatea accesului la educatie, cu focus pe educatia prescolara (gradinita), ca prima si cea mai importanta sansa pentru copiii foarte saraci din Romania de a avea o viata mai buna. Materialele jurnalistice vor fi realizate in comunitati defavorizate din mediul rural, preferabil intr-una din cele 43 de comunitati din programul Fiecare Copil in Gradinita* si vor surprinde viata din mijlocul lor, prin ochii lor. Realitatea, asa cum o traiesc familiile foarte sarace zi de zi, lupta ‘surda’ a parintilor de a le da sansa copiilor lor sa iasa din cercul vicios al saraciei.

OvidiuRo va pune la dispozitia jurnalistilor informatiile necesare despre comunitatile rurale in care isi desfasoara activitatea, cu scopul de a sustine procesul de pre-documentare cu privire la alegerea comunitatii investigate.



Mai multe detalii despre metodologia concursului regasiti pe site-ul Asociatiei ovid.ro.


*In memoria colegei noastre Oana Livadariu, un om care credea in puterea cuvantului si a educatiei.