Lansarea editiei din acest an a fost marcata printr-un eveniment dedicat ingrijirii animalelor de companie, organizat ieri in Bucuresti. Copiii, insotiti de parinti si profesori, s-au bucurat de multe activitati pe placul lor: un spectacol de teatru cu papusi, prezentare cu informatii utile tinuta chiar de medici veterinari si concursuri cu multe premii surpriza oferite de Maxi Pet, partenerul programului. 

Derulat inca din 2012 ca un proiect pilot in scolile din Bucuresti pentru elevii din clasele a II-a, numarul mare de solicitari a facut ca incepand din acest an „ABC-ul ingrijirii animalelor de companie” sa fie extins la nivel national si sa se adreseze grupelor de varsta 8-10 si 14-16 ani. Astfel, toate scolile interesate, indiferent de orasul in care se afla, vor avea putea desfasura activitati la clasa, avand acces la toate informatiile necesare prin intermediul platformei online www.petabc.ro.  

In program s-au inscris scoli din Bucuresti, Iasi, Timisoara, Brasov, Olt, Ploiesti, Craiova, Braila, Constanta, Targu-Mures, Braila, Vrancea, Ialomita.

Scolile interesate de acest proiect se pot inscrie la adresa contact@petabc.ro. In baza inscrierii vor primi materialele necesare orelor de curs (materiale adaptate fiecarei grupe de varsta). 

Orele se desfasoara intr-o maniera relaxata si se axeaza pe chestiuni concrete despre cum trebuie ales un animal de companie, despre modul in care trebuie ingrijit, hranit si iubit, cat si despre modul in care copiii ar trebui sa se comporte atunci cand intalnesc un animal necunoscut. Pentru sustinerea orelor interactive se pot inscrie ca voluntari atat profesori, cat si studenti la facultatile de profil sau medici veterinari. 

"Programul ABC-ul ingrijirii animalelor de companie are deja 3 ani de la primele lectii si ne bucuram sa anuntam ca a fost extins la nivel national. Acum mai multi copii pot invata ce inseamna sa fii un prieten responsabil al animalului de companie si cum sa te bucuri impreuna cu el de toate beneficiile acestei prietenii. Ii indemnam si pe parinti sa fie alaturi de copiii lor, preluand informatii sau interactionand cu echipa proiectului ABC-ul ingrijirii animalelor de companie prin intermediul platformei online www.petabc.ro”, declara Gratziela BAHACIU, secretar general al Asociatiei Producatorilor de Hrana pentru Animale de Companie, ARPAC.

Despre ARPAC
Fondata in 2003 ARPAC este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, creata pentru a reprezenta, sprijini si sustine interesele comune ale membrilor sai, importatori si producatori de hrana pentru animale de companie. Din 2006 ARPAC este membra a Federatiei Europene a Producatorilor de Petfood (FEDIAF). Membrii ARPAC sunt: Mars Romania, Nestle Romania, Royal Canin Romania, Nordic Petfood Distribution si Angst S.A.

Contact presa: nicoleta.talpes@imagefactory.ro