Inițiativa pornește pe o perioadă de un an și are ca scop strângerea de fonduri de la un milion de români care își doresc să investească 2 lei în educația rurală din țară. Este important să conștientizăm, fiecare dintre noi, că o implicare, cât de mică, poate să facă o diferență uriașă în societatea românească de mâine. 
 
Situația din sistemul de învățământ de la satele din România este dezolantă și, aparent, fără rezolvare. Abandonul școlar a ajuns la 40%, familiile dezavantajate economic își țin copiii acasă, analfabetismul funcțional se îndreaptă înspăimântător spre 50 de procente. Spațiile și dotările cu materiale didactice sunt insuficiente, personalul din educație este slab pregătit, nu există multe modele reale de urmat, iar această panoramă face școala neatrăgătoare.

Lipsa oportunităților din mediul rural îi face pe mulți să părăsească satele și să migreze la orașe din România sau, mai grav, să părăsească țara pentru a-și asigura o variantă decentă de trai. 
 
Ce ne-am propus noi să facem cu fondurile strânse? În primul rând să construim prima școala vocațională modernă din mediul rural și să atașăm acestui gând un plan de auto-sustenabilitate, astfel încât de educația modernă să se bucure gratuit absolut toți copiii, iar mediul local de business să înflorească. 

”Ce crezi că nu te privește acum, te va urmări mai târziu” este sloganul pe care l-am considerat potrivit pentru această inițiativă. Te invitam alături de noi, să îți povestim despre planurile fantastice pe care le avem, ce am făcut până acum și, desigur, să pui și tu o cărămidă la viitorul nostru. 

Evenimentul de lansare oficială are loc duminică, 24 iunie, ora 2.00 pm la OMEGA HOUSE, Str. Aurel Vlaicu nr. 20, București. Fii parte din primul milion de români excepționali!