De Basm - Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți anunță cu bucurie că se află în desfășurare campania jucăușă de promovare a lecturii numită Cărți tatuate  - Intră în pielea literaturii, cea de a treia ediție.
 
CONCURS: provocarea noastră pentru copii: să conceapă desenul unui „tatuaj” cu acea carte din copilărie care le-a arătat în cel mai sugestiv mod cum putem fi ÎMPREUNĂ, ce înseamnă să îl înțelegi, să îl accepți și să fii alături de ”celălalt”, orice formă, chip sau caracter ar avea acesta. 
 
Desenul tatuajului poate reprezenta personaje, poate fi un titlu de carte scris caligrafic, o mică pictură, un colaj, un citat. Poate fi orice reprezentare grafică, orice tehnică, pentru că ştim că nu există greșeli atunci când ne exprimăm iubirea sincer și din inimă.
 
Data-limită de trimitere a tatuajelor este 15 iunie, într-un mesaj pe adresa cartitatuate@gmail.comToate desenele trimise de copii vor fi expuse, cu precizarea numelui și prenumelui, într-o galerie virtuală pe pagina Asociației De Basm. 
 
În urma jurizării, pe 30 iunie 2021, se vor anunța cele trei premii ale concursului care vor consta în trei pachete de cărți, cîte unul pentru câștigător. Totodată, cele trei desene premiate vor fi transformate în tatuaje temporare și vor fi dăruite copiilor în cadrul acțiunilor prilejuite de Zilele LittleLIT – Împreună (octombrie 2021).
*La concurs pot participa, INDIVIDUAL, copii cu vârste cuprinse între 5-15 ani, cu domiciliul sau adresa de rezidență în România.

Parteneri: Editura Arthur, Editura Cartea Copiilor, Editura Univers
 
***
Cărți tatuate este o campanie din cadrul LittleLIT  – Întâlnirile De Basm
Produs de De Basm – Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți
Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.