Lansata in 2009, prima caravana de film cu mesaj ecologic a devenit o traditie atât pentru organizatori, cât si pentru scolile participante. In fiecare an caravana se bucura de doua editii menite sa determine tinerii catre initiative concrete pentru protectia mediului, in cadrul carora au loc proiectii de film, dezbateri si concursuri.  Prezenta editie se va desfasura in perioada 03-28 noiembrie, in orasele Constanta, Braila, Brasov, Bucuresti si Ploiesti. 

Cea de-a X-a editie a carvanei educationale Guerilla Verde propune doua filme: „Chasing Ice” (Goana dupa gheata), pentru scolile care nu au participat la editia cu nr. IX, si „Six Degrees”(Sase grade fatale), pentru scolile care au vizionat deja filmul Chasing Ice”.  

Chaising Ice(Goana dupa gheata) este un experiment al unuia dintre cei mai apreciati fotografi de mediu, James Balog, , care surprinde pe o perioada de mai multi ani  topirea ghetarilor. Clipurile sale video bântuitor de frumoase comprima ani in secunde si arata milenari munti de gheata disparând intr-un ritm ingrijorator.

Documentarul ”Six Degrees”(Sase grade fatale) realizat de National Geographic - In contextul in care volumul emisiilor de gaze cu efect de sera creste de la an la an, cercetatorii avertizeaza ca temperatura medie globala ar putea creste cu pâna la sase grade Celsius, ceea ce ar produce schimbari dramatice ale planetei noastre. Autorul britanic Mark Lynas, alaturi de experti meteorologi, analizeaza, in acest documentar, efectele pe care le-ar avea asupra planetei fiecare grad Celsius in plus.   

Proiectul se deruleaza sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, Ministerului Educatiei, ANPM, APM Brasov, Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiesti, UPC, si Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. Editia a X-a este ƒorganizata cu sprijinul Raiffeisen Bank, Every Can Counts si Asociatiei Alucro. Parteneri media: Ziare.com, Teen Press, 24-FUN, Fapt Divers, Ecopresa.md, IQool, Gazeta de Stiri, Stop CO2, Mai Mult Verde, România Pozitiva, Green Report.  

Parteneri ONG: REC România, Asociatia Clubul de Turism Provilalia, ONG Mare Nostrum, Asociatia Ecologica Turismverde , Asociatia Alucro, Every Can Counts.  

Traseul caravanei Guerilla Verde - editia a X-a: Constanta, 03-07 noiembrie; Braila, 10-14 noiembrie; Brasov, 17-21 noiembrie; Bucuresti, Ploiesti, 24-28 noiembrie. Programul proiectiilor este disponibil pe site-ul proiectului  www.guerillaverde.ro.

Contact presa: 
e-mail: contact@guerillaverde.ro  sau office@imagefactory.ro