Excelenta Sa Presedintele Romaniei, Domnul Klaus Werner Iohannis, a declarat: „Vreau sa felicit Liga Studentilor Romani din Strainatate nu doar pentru organizarea acestui eveniment, ci pentru intreaga activitate. Va felicit pentru initiativa si consecventa, pentru pasiunea voastra care face neinsemnate granitele fizice si distanta. Sunteti deja cateva mii de oameni in peste 50 de tari angrenati in acest proiect si care faceti cinste Romaniei." 
 
Domnul Bogdan Lucian Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, a subliniat: „Imi doresc – si voi urmari cu atentie acest obiectiv, in calitate de sef al diplomatiei – sa aveti tot sprijinul misiunilor diplomatice si consulare romanesti in orasele unde filialele LSRS organizeaza evenimente academice si culturale, cu un rol bine conturat in diseminarea valorilor romanesti la nivelul societatilor din tarile respective. Imi face o deosebita placere sa propun incheierea unui Protocol de cooperare intre MAE si LSRS in acest scop”. 
 
Sebastian Burduja, membru fondator si Presedinte de Onoare al Ligii Studentilor Romani din Strainatate, a afirmat: „O spunem raspicat inca de la lansarea Ligii noastre: toti acesti tineri reprezinta o resursa strategica pentru viitorul tarii! Prin reorientarea lor spre casa, Romania ar avea numai de castigat prin profesionalism, inovatie, capital social si financiar, si mentalitate formata in sisteme competitive bazate pe meritocratie”. 
 
Dan Nechita, Presedinte al Ligii Studentilor Romani din Strainatate, a declarat: "Treptat, ne intoarcem acasa pentru a pune umarul la constructia Romaniei in care toti romanii de peste hotare sa poata reveni si sa isi poata creste, cu incredere, copiii si nepotii [...] Initial bratul de impact social al Ligii, Fundatia C.A.E.S.A.R. se desprinde acum ca organizatie de sine statatoare, cu o identitate proprie mai puternica, reprezentand raspunsul si angajamentul nostru la apelul lansat in fiecare an pe scena Galei: veniti acasa!”
 
Sebastian Burduja a reamintit si de initiativa SMART Diaspora, o propunere de strategie nationala pentru atragerea in Romania a tinerilor de perspectiva, lansata in cadrul Galei LSRS din 8 ianuarie 2013: “Domnule Presedinte al Romaniei, doamnelor si domnilor ministri, doamnelor si domnilor parlamentari, suntem onorati sa va punem din nou la dispozitie acest document la cheie. Veti regasi propuneri fundamentate pe date, cu institutii responsabile, cu estimari de buget, cu solutii concrete si bune practici din strategiile de „brain regain” ale altor state. Facem astazi un apel pentru adoptarea de urgenta a SMART Diaspora ca proiect de interes national.
 
In deschiderea evenimentului, solistul Alexandru Porosanu a intonat Imnul National al Romaniei. De asemenea, pe parcursul serii, Nicu Mata, solist de muzica populara originar din Republica Moldova, a interpretat piese specifice zonei din care provine, iar Radu Nechifor impreuna cu Magic Band au oferit publicului momente de virtuozitate artistica la nai.
 
Invitati. Alaturi de finalisti, castigatori, voluntari, studenti si absolventi, printre reprezentantii mediilor academic, cultural, public si privat amintim pe: Excelenta Sa Klaus Werner Iohannis, Presedinte al Romaniei, Prof. Univ. Dr. Ionel Valentin Vlad, Presedinte al Academiei Romane, Excelenta Sa Bogdan Lucian Aurescu, Ministru al Afacerilor Externe, Domnul Sorin Mihai Campeanu, Ministru al Educatiei si Cercetarii Stiintifice, Doamna Gabriela Szabo, Ministru a Tineretului si Sportului, Domnul Raed Arafat, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne si Doamna Diana Voicu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala.
 
Premierea unor tineri de exceptie. La Gala Studentilor Romani din Strainatate s-au oferit 9 premii studentilor romani cu rezultate exceptionale, astfel:
1. Studentul Anului din Europa, nivel universitar – Sergiu Iliev (Imperial College, Marea Britanie). 
2. Studentul Anului din Europa, nivel post-universitar – Alexandra-Maria Bocse (Universitatea Cambridge, Marea Britanie).
3. Studentul Anului din America de Nord, nivel universitar – Madalina Vlasceanu (Universitatea Rochester, SUA).
4. Studentul Anului din America de Nord, nivel post-universitar – Carla Baricz (Universitatea Yale, SUA). 
5. Studentul Anului de pe Alte Continente – Viorica Raluca Contu (Universitatea din Yamanashi, Japonia). 
6. Studentul Roman Erasmus al Anului, premiu special oferit de ANPCDEFP – Antonela Vieriu (Universitatea Albert Ludwigs din Freiburg, Germania).
7. Studentul Anului in Romania – Ionut Budisteanu (Universitatea din Bucuresti). 
8. Premiul Special in Arte "Grigore Vieru" – Alecsandra Raluca Dragoi (Universitatea Portsmouth, Marea Britanie). 
9. Marele Premiu: Studentul Roman al Anului din Strainatate – Raluca Popa (Universitatea MIT, SUA). 
 
Raluca Popa, castigatoarea Marelui Premiu, este din Sibiu si in Septembrie 2014 a terminat doctoratul la Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA in domeniul informaticii cu specializarea in Securitatea Internet-ului. Teza sa de doctorat contribuie la protejarea datelor confidentiale sau private impotriva hacker-ilor si a castigat premiul Sprowls pentru cea mai buna teza in informatica de la MIT. Proiectul sau CryptDB este folosit de companii de renume precum Google, SAP AG si Lincoln Labs. La inceputul acestui an a decis sa accepte oferta Universitatii Berkeley unde isi va incepe cariera academica.
 
Distinctii speciale. In cadrul celei de-a sasea editii a Galei LSRS, Liga Studentilor Romani din Strainatate a oferit Domnului Colonel Dorin Petrut distinctia „Eroism, devotament si demnitate”. 
 
In a doua sa misiune in Irak, pe 11 septembrie 2007, Domnul Colonel a salvat viata unui colonel britanic cu pretul pierderii unui picior. 
 
Fundatia CAESAR. Gala LSRS 2015 a marcat, de asemenea, si inceperea activitatii Fundatiei CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani), proiect al Ligii Studentilor Romani din Strainatate inceput in 2011 si ajuns astazi la maturitate si independenta juridica. CAESAR este o Fundatie de sine statatoare, dezvoltata pe trei directii: comunitate, laborator de idei si platforma de actiune civica a tinerilor, oferind idei si solutii concrete in domenii de importanta strategica pentru viitorul Romaniei.

In acest context, unul dintre primele proiecte pe care CAESAR le va lansa curand este promovarea adoptarii votului electronic si prin corespondenta. Daca urmatoarele doua luni nu vor aduce un progres real in aceasta directie, CAESAR va utiliza dreptul la initiativa legislativa cetateneasca – garantat de articolul 74 din Constitutia Romaniei – si va prezenta Parlamentului in cel mai scurt timp 100.000 de semnaturi de sustinere a unui astfel de proiect, in conditiile legii. 
 
Evenimentul s-a desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Camerei Deputatilor, Domnul Valeriu Stefan Zgonea. LSRS multumeste voluntarilor implicati in echipa de organizare si totodata Centrului International de Conferinte de la Palatul Parlamentului, care a gazduit pentru al cincilea an consecutiv Gala Studentilor Romani din Strainatate.
 
Gala Studentilor Romani din Strainatate 2015 a fost un eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group, Ernst & Young, CEC Bank, British Council, Voicu & Filipescu, ENEL si TAROM.
 
Parteneri logistici: Compania Transilvana de Tipar, Hotel IBIS Gara de Nord, Crama Ceptura, Murfatlar, Distileriile Alexandrion prin brandul premium Brancoveanu XO, French Bakery, Baiatul cu Flori, Expres National, Cube Production, Imagerie si Silviu Pal Photography.
 
Parteneri media: TVR International, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Rador, Agerpres, Adevarul, Evenimentul Zilei, Foreign Policy, Ziare.com, Realitatea.net, Studentie.ro, AcademicLink, Edu-News, Online Student, DiasporaLive.ro, RomaniaPozitiva, StiriONG, iQool, Asociatia Jurnalistilor Romani de Pretutindeni (AJRP), Autentici.ro.
 
Sustinem si ne sustin: Inspire Group, Rotary, Rotaract, Fundatia Dignitas, Succes pentru Romania, Medierenet, Juridice.ro, Art Out, QS World Grad School Tour, Clubul Roman pentru Relatii Externe, Diplomatie si Afaceri Europene (CRREDAE), Clubul pentru Romania, Softbinator, Association des États Généraux des Étudiants de l`Europe (AEGEE), Uniunea Studentilor din Romania (USR), Group of the European Youth for Change (GEYC), Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB), Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), Asociatia Alumni Lumina, Campadillo, International Association for the Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE), Techsylvania, Gala Studentilor Originari din Republica Moldova 
 
(GSORM), Jeunes Moldaves, Educativa, Asociatia Federalistilor Europeni din Romania (AFER), Federatia Share Cluj-Napoca, JCI Cluj, Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Asociatia Studentilor la Istorie „Dacia”, European Law Students' Association (ELSA Romania).
CONTACT
Oana FRANT
Coordonator Gala LSRS 2015
oana.frant@lsrs.ro
0726 712 223
 
Alexandra SASU
Vice-Presedinte Comunicare
alexandra.sasu@lsrs.ro
0726 339 256
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.
LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.

Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.