Timp de 100 de zile, Muzeul Fotbalului București a fost pentru prima oară parte din Programul Național „Școala Altfel” cu un proiect inedit dedicat elevilor și cadrelor didactice.

Sub titulatura „Fotbalul Altfel” Muzeul a pregătit în acest proiect circuite speciale, experiențe interactive, exponate rare ale căror povești au fost explicate într-un mod inedit, la care s-au adăugat și bilete la prețuri cu discount în acest context.

Succesul inițiativei este evidențiat inclusiv de bilanțul participării:

  • Aproape 2.000 de elevi și cadre didactice au descoperit Muzeul în aceste 100 de zile;
  • Peste 50 de unități de învățământ au devenit partenerii noștri în Programul Național „Școala Altfel”;
  • 20 de județe ale României au avut ca reprezentanți elevi, învățători și profesori în vizite organizate pe Gabroveni 24, în Centrul Vechi.

Reușita a fost susținută de sponsorii și partenerii Muzeului Fotbalului: Superbet, Auchan, Visa x BRD, Asirom

„Debutul Muzeului în acest program național a fost un success și suntem recunoscutări pentru acest lucru. Am gândit proiectul astfel încât să putem oferi elevilor, indiferent de vârstă, o experiență deopotrivă captivantă și educativă. Inspectoratele școlare, unitățile de învățământ, cadrele didactice și părinții au apreciat formula complexă – distracție, educație, valori ale sportului – pe care am propus-o, astfel că anul viitor trebuie să devenim și mai buni!”, a declarat Tiziana Gagiu, Director Adjunct Muzeul Fotbalului.

În continuarea proiectului „Fotbalul Altfel”, Muzeul Fotbalului deschide o etapă specială pe durata vacanței școlare de vară și pentru sezonul estival. În perioada 16 iunie - 3 septembrie, biletele de acces au prețul de doar 35 lei pentru adulți și doar 25 lei pentru copii.

 

***

 

Despre Muzeul Fotbalului București

Muzeul Fotbalului este primul și singurul muzeu din Europa de Est dedicat fotbalului, 100% privat, care oferă vizitatorilor o experiență la cele mai înalte standarde: de la tricourile de colecție ale lui Maradona, Ronaldo și Hagi, exponate legate de Real Madrid și Barcelona, până la repere din istoria celor mai faimoase cluburi românești, Steaua, Dinamo ori Universitatea Craiova.

Certificat de Ministerul Culturii, primul muzeu din România al fotbalului înseamnă 2 clădiri pe o suprafață de 1.500 mp, unite printr-un atrium, care însumează 5 etaje de interacțiune spectaculoasă. Toate acestea în Centrul Vechi al Bucureștiului, pe Gabroveni 24, la câțiva pași distanță de Magazinul București, Lupoaica sau Metrou Unirii.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului, www.footballmuseum.ro.