Comunitatea ONedu România este organizația elevilor din învățământul preuniversitar, care oferă resurse pentru școli și licee și militează pentru digitalizarea sistemului educațional românesc.
 
Organizația tinerilor a fost pornită pe data de 1 iulie 2019, prin inițiativa a doi elevi (Denisa și Cosmin), care și-au dorit o schimbare pentru colegii lor și pentru îmbunătățirea sistemului de predare - învățare și management educațional. Prin inițierea a proiectului initulat „Web în Educație”, menit să modernizeze site-urile web de prezentare ale unităților de învățământ, care a întâmpinat o reticientă din partea direcțiunilor. Cu toate acestea, organizația a continuat prin ateliere de dezbatere @abc în două județe din țară (Galați și Brașov), astfel dorindu-se implementarea de proiecte eficiente pentru comunitatea de elevi și profesori. Cu sprijinul participanților, organizația noastră a devenit mult mai vizibilă, iar proiectele pentru tineri nu au încetat să fie planificate.
 
Comunitatea ONedu România consideră că prin educația digitală elevii pot beneficia de acces la informație într-un mod simplificat și vine în sprijinul orelor desfășurate fizic, care de cele mai multe ori devin obositoare pentru beneficiarii educației. De asemenea, tinerii își doresc să dezvolte și voluntariatul în comunitate, benefic pentru o schimbare reală a sistemului educațional actual, organizând proiectul intitulat „Gala Educației”, cu prim eveniment pilot în județul Galați.

„La mai bine de un an de existență, organizația noastră continuă să militeze pentru implementarea soluțiilor digitale și interactive în sistemul educațional românesc, cât și pentru accesul la educația digitală și implicare civică.” au declarat membrii Comunității ONedu România.