Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) anunță continuarea programului național „România în Siguranță”. Conferința de bilanț și proiecții a avut loc pe 12 septembrie, în clădirea Guvernului României, în prezența reprezentanților din Cabinetul Prim-Ministrului, Ministerului Educației, Poliției Române, Departamentului pentru Situații de Urgență și mediului de afaceri.

Ora de Educație Rutieră este cel mai mare proiect de educație rutieră din România, iar de la o ediție la alta proiectul a crescut atât ca echipă, cât și în dezvoltarea ramurilor acestuia. În total, în 2021-2022, Asociația EDIT a ajuns la 17.355 preșcolari, școlari și liceeni și la 10.000 de adulți care au fost responsabilizați. De asemenea, în cadrul programelor Asociației EDIT au fost formate 380 de cadre didactice, au fost construite 5 treceri pentru pietoni cu covor roșu antischit, în parteneriat cu Generali, și s-au desfășurat campanii de informare în 15 județe din țară.

Parte din demersul asociației EDIT de a educa publicul în privința pericolelor rutiere a fost și lansarea campaniei „Leapșa pentru viață”. Scopul campaniei este de a trage un semnal de alarmă asupra importanței cunoașterii corecte a manevrelor de prim ajutor, studiile specialiștilor aratând că 70.000 dintre români mor anual pentru că nu primesc la timp primul ajutor Cele 7 videouri din campanie, care au în rolurile principale influenceri precum Deliric, Selly, Andi Vasluianu, Marius Manole, Otravă, Șerban Pavlu, Teo și Costel, pot fi văzute aici.

"Asociația EDIT a apărut cu scopul de a realiza proiectele necesare pentru comunitate, cu impact și rezultate clare. Ne-am dorit să construim poduri între oameni, companii și instituții și să demonstrăm că se pot face lucruri bune și în România. Chiar dacă resursele financiare au fost limitate, această colaborare între stakeholderi a funcționat, cu rezultate foarte bune, rezultate ce pot fi scalate la nivel național cu un sprijin financiar adecvat. Noi, Asociația EDIT, credem că împreună, prin implicarea tuturor, fie logistic sau financiar, putem atinge obiectivele propuse și putem pune bazele unui viitor mai sigur", anunță Liviu Zorilă, președintele asociației.

Pentru 2022-2023, prin programul Ora de Educație Rutieră Asociația EDIT își propune să ajungă în alte 20 de școli din Sectorul 1 și 3, la 2000 de elevi beneficiari. De asemenea, ne propunem formarea a încă 140 de cadre didactice, 5 treceri pentru pietoni în parteneriat cu Generali și lansarea programului VIA în parteneriat cu TotalEnergies.

Programul național „România în Siguranță” nu ar fi fost posibil fără partenerii: Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Departamentul pentru Situații de Urgență, Generali România, Poliția Română, Sixt Group România, Academia Titi Aur, Ministerul Educației si TotalEnergies Romania.