Banii au fost colectati din vanzarea obiectelor realizate de copiii Acorns, a biletelor de intrare la eveniment, a unei tombole si a diverselor activitati din cadrul evenimentului. De asemenea, participantii au licitat pentru doua tricouri apartinand capitanului echipei de handbal Dinamo si capitanului echipei de baschet Steaua.

”In Acorns sustinem nevoile copiilor aflati in dificultate, iar anul acesta ne-am alaturat cu bucurie initiativei lui Alex Gavan de a sprijini comunitatile izolate din Nepal. Impresionati de povestea micutilor nepalezi, copiii Acorns au fost foarte implicati in realizarea obiectelor puse spre vanzare si sunt foarte mandri ca pot ajuta la reconstructia scolilor din Nepal”, declara Valentina Secara,  Manager General ACORNS Nursery.
 
Evenimentul a fost sustinut de British Romanian Chamber of Commerce, Netherland Romanian Chamber of Commerce si The Diplomat, iar sponsorii care s-au alaturat ACORNS, in cadrul tombolei caritabile au fost British Gallery, Crowne Plaza,  DHL, Educational Centre, London Tailors, Peter’s Kitchen Bistro, The Craft Beer and Home Brew Store, The London Street Atelier si Wave Division. 
 
ACORNS a lansat in urma cu doua saptamani campania de strangere de fonduri ”Impreuna pentru copiii din Nepal”, cu scopul de a sprijini proiectul ”Bucurie pentru Nepal” initiat de Alex Gavan (http://alexgavan.ro/nepal/)  de ajutorare a comunitatilor izolate din Nepal afectate de cutremur. Campania de strangere de fonduri continua, iar cei care doresc pot contribui prin urmatoarele modalitati: SMS in valoare de 2 Euro, trimis la numarul 8826 ; plata cu cardul direct pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal; sponsorizari pe baza de contract; redirectionarea a 2% din impozit. Donatiile pot fi facute atat din tara, cat si din strainatate.
 
Despre Acorns Nursery 
Avand la baza valori precum Grija, Responsabilitatea si Identitatea, ACORNS Nursery a creat in cei peste 10 ani de activitate o platforma de servicii integrate de educatie prescolara dedicata copilului, educatorului, parintelui si comunitatii. ACORNS Nursery, prima institutie de invatamant prescolar din Romania pe programa britanica, se implica in proiecte de CRS care au in centrul atentiei copiii, educatia si ingrijirea acestora. ACORNS Nursery este prima organizatie din domeniul educatiei din Romania certificata Investor in People si a fost premiata cu Every Child Matters Standards Award. Pentru mai multe informatii, accesati www.acorns.ro. 
Despre ”Bucurie pentru Nepal” / ”Joy for Nepal”
 
Campania ”Bucurie pentru Nepal”/ ”Joy for Nepal” a fost lansata pe 19 mai 2015 si continua. Durata  campaniei este de 7 saptamani si 9 zile, perioada corespunzatoare gradelor inregistrate de primul cutremur care a distrus aceasta tara, pe 25 aprilie 2015, cand Alex se afla in Tabara de Baze de pe Everest/ Lhotse, in timpul expeditiei sale pentru a urca varful Lhotse (8516m).
 
Toti banii stransi prin campanie vor ajunge la oamenii nevoiasi, din Nepal, prin intermediul unor proiecte de reconstructie gestionate de organizatia Kharuna-Shechen, fondata de reputatul autor Matthieu Ricard. Vor fi finantate activitati de reconstructie in comunitatile izolate si afectate de cutremur, precum refacerea de scoli, dispensare, surse de apa potabila. De asemenea, vor fi sustinute crearea de retele locale si dezvoltarea unor lideri locali, inclusiv femei, care sa poata prelua si duce mai departe activitatea de reconstructie, impiedicand astfel aparitia unei dependente de asistenta externa. In functie de nevoi, pana la 25% din fonduri pot finanta interventii de urgenta.
 
Fondurile nu vor merge catre cheltuieli administrative, deoarece campania de strangere de fonduri este derulata pro-bono, cu implicarea unor persoane si a unor companii din Romania care au vrut sa contribuie, iar Karuna-Shechen are toate costurile administrative acoperite de un finantator propriu.
 
Pe site-ul de campanie www.alexgavan.ro/nepal vor fi publicate rapoarte de activitate pentru a urmari in mod transparent utilizarea fondurilor si progresele realizate.