Timp de mai bine de doua ore, voluntarii au plantat peste 200 de puieti de ciresi si tei, sub indrumarea reprezentantilor Ocolului Silvic. Dupa activitatea de plantare, copiii si adultii au montat casute pentru pasari, realizate si vopsite anterior in cadrul activitatilor de la gradinita, alaturi de un horticultor autorizat si de personalul institutiei. Copiii au aflat de ce este important sa protejam natura si ce anume pot face ei si parintii in beneficiul naturii. 

„Toti participantii au fost extrem de implicati, dornici sa produca o schimbare in bine. Atat copiii, cat si parintii au ajutat la plantarea copacilor, chiar daca solul a reprezentat o provocare in anumite locuri”, a declarat Valentina Secara, Manager General ACORNS.
 
Pentru ca natura este prietenoasa si iubeste copiii, la finalul actiunii, familiile prezente au participat la un picnic cu momente de joaca si veselie. Atat copiii, cat si parintii si educatorii au promis ca revin curand cu alte activitati frumoase in sprijinul naturii. 
 
Acorns Nursery se implica de peste 10 ani in proiecte de CRS care au in centrul atentiei copiii, educatia si ingrijirea acestora, initiind propriile proiecte sau sustinand proiecte initiate de alte organizatii cu viziuni asemanatoare, precum Light into Europe, Hospice Casa Sperantei sau OvidiuRo. De asemenea, Acorns sustine proiectul ”Cartile Copilariei” implementat de Curtea Veche si Altetea Sa Regala Printul Nicolae, prin care copiii din zonele defavorizate au acces la carti. 
 
***
Despre Style Nursery
Acorns Nursery este prima organizatie din domeniul educatiei din Romania certificata Investor in People si premiata cu Every Child Matters Standards Award. Fundatia Acorns ofera educatie si ingrijire copiilor cu varsta cuprinsa intre 1 si 6 ani dupa metoda si programa britanica care are ca punct central individul si capacitatile sale. Acorns este membru al Council of British International Schools, British Association for Early Childhood Education, National Literacy Trust (Marea Britanie), National Children's Bureau (Marea Britanie), Early Years - the organization for young children (Irlanda de Nord) si British Romanian Chamber of Commerce, fiind afiliata International British School of Bucharest si Cross Frontier Education.