Aceasta a fost cea de-a doua astfel de conferinta din seria Student Policy Forum, organizata de LSRS impreuna cu British Council. Evenimentul a avut loc pe data de 23 noiembrie, in cadrul Expozitiei Educatiei din Marea Britanie, organizata de British Council si Ambasada Marii Britanii la Howard Johnson Grand Plaza, Bucuresti.

La eveniment au participat peste 80 de elevi, studenti si membri ai asociatiilor studentesti, ai organizatiilor neguvernamentale din domeniul educatiei, precum si cadre didactice, printre invitatii principali fiind Tudor Prisecaru, secretar de stat in Ministerul Educatiei Nationale, Duncan Mothersill, directorul adjunct British Council, Jose Iacobescu, presedintele fondator a Uniunii Camerelor de Comert Bilaterale din Romania, Marian Stas, presedintele Asociatiei Clubulului Liderii Mileniului Trei sau Razvan Orasanu, directorul Societatii Academice din Romania.
 
Ce s-a intamplat in cadrul conferintei?
Universitatile britanice se numara statistic printre destinatiile preferate de elevii si studentii romani. Experti in domeniul educatiei, cadre didactice si reprezentanti ai sectorului neguvernamental au discutat despre oportunitatile de studiu din Marea Britanie si au realizat o analiza comparativa a celor doua sisteme educationale. Totodata, participantii au primit informatii despre procesul de admitere si finantarea studiilor in Marea Britanie direct de la absolventi cu reusite importante in cariera si de la reprezentantii unor institutii de invatamant britanice de prestigiu.

In cea de-a doua parte a conferintei s-a dezbatut subiectul intoarcerii acasa si al oportunitatilor de cariera din Romania. Reprezentanti ai mediului de afaceri, ai sectorului public, si absolventi de universitati britanice recent reveniti in tara si-au prezentat propriile experiente cu privire la intoarcerea in tara, valorificarea experientei internationale dobandite si pasii pe care i-au urmat pentru a-si construi o cariera de succes in Romania. Despre conferinta puteti citi in detaliu pe http://www.lsrs.ro/2013/11/de-ce-sa-revina-studentii-romani-din-marea-britanie/
 

Contact:
Cristina BUZASU Alexandra SASU
Coordonator “Internationalizarea Educatiei” Vicepresedinte Comunicare 
cristina.buzasu@proiecte.lsrs.ro       alexandra.sasu@de.lsrs.ro
+40 0735 110 429 +40 726 339 256
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.

LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.
Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.