100 de tineri din Bacău și Iași, absolvenți sau studenți aflați în an terminal la facultate sau master pot experimenta ce înseamnă o carieră în tehnologie, indiferent de profilul facultății urmate, în cadrul programului SCC Tech Talents, organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu SCC Services România.
 
“Domeniul IT nu este accesibil celor care nu au studii tehnice” devine un mit al trecutului odată cu începerea programului SCC Tech Talents, un program de dezvoltare personală şi profesională ce va demonstra tinerilor ce doresc să urmeze o carieră în tehnologie că pot deveni consultanţi în servicii de suport tehnic atât timp cât sunt pasionaţi, dedicaţi şi gata să-şi antreneze mintea. Prima ediţie a proiectului, ce se va desfăşura în perioada iunie-iulie 2017 în Iaşi şi Bacău,  schimbă regulile în IT și încurajează tinerii să învețe și  să urmeze o carieră în  IT deși au urmat o facultate cu profil diferit de cel tehnic.
 
Structura programului urmăreşte o dezvoltare a tinerilor, atât pe plan personal, cât şi profesional. Astfel, în cadrul SCC Tech Talents, participanţii îşi vor îmbunătăți cunoștințele despre domeniul IT, îşi vor descoperi valorile şi îşi vor pune la încercare abilităţile de luare a deciziilor, găsire de soluţii, comunicare sau muncă în echipă. Proiectul are o durată de 5 săptămâni, cu 2 zile de centru de evaluare şi orientare în carieră la sediile SCC, 5 zile de ateliere de educaţie non-formală axate pe autocunoaştere şi şlefuire de abilităţi alături de trainerii din Şcoala de Valori şi 4 săptămâni de pregătire şi mentorat alături de mentorii tehnici din cadrul SCC.
 
Programul va fi accesibil unui număr de minim 100 de studenţi şi absolvenţi din cele două oraşe. Specializările cu predare în limbi străine  respectiv franceză sau engleză sunt vizate în mod special şi aduc un avantaj în procesul de selecţie având în vedere mediul internaţional în care tinerii îşi vor desfăşura activitatea.  Nu în ultimul rând, la finalul proiectului, cei mai iscusiţi participanţi vor beneficia de stagii de practică sau chiar de o carieră în cadrul companiei SCC Services România.
Participarea la proiectul SCC Tech Talents este gratuită. Studenţii din cele două oraşe sunt încurajaţi să se înscrie până pe data de 5 iunie 2017. 
 
 
Găsiţi mai multe detalii despre proiect pe: http://scoaladevalori.ro/scc-tech-talents
 
 
SCC Services România și-a început activitatea în 2006 cu o echipă de 26 de persoane ajungând în anul 2016 să depășească peste 1000 de angajați. Centrul de servicii partajate din România reprezintă o funcție cheie în strategia grupului SCC. Din centrele de la Iași și din Bacău, compania furnizează celor peste 2500 de clienți din 75 de țări o gamă variată de servicii de suport tehnic, în nouă limbi de circulație internațională.
SCC Services România a câștigat în 2017 premiul pentru ‘Best Managed Service Desk’ oferit de către Service Desk Insitute din UK și este câștigătoarea timp de 2 ani consecutivi a titlului de ‘Cea mai bună companie de Outsourcing’ în cadrul galelor PIN Awards din 2016 și 2017.
 
Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea prin educație non-formală a unei societăţi care să genereze încredere, echilibru și curaj. Aceasta pune sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi crează oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.
 
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare.

Cu peste 23.000 de studenţi şi  750 de cadre didactice, universitatea se bucură de un important prestigiu la nivel naţional şi internaţional, având colaborări cu aproximativ 280 de universităţi din străinătate.