Editia din acest an se va desfasura sub denumirea „Start-up”, avand ca si focus educatia antreprenoriala. Tema aleasa este in directa legatura cu tema globala  promovata de Child Youth Finance International, organizatia internationala care a implicat anul trecut un milion de tineri si familiile lor, 185 de parteneri si organizatii din 80 de tari. Intrucat proiectul urmareste atat educarea in spiritul necesitatilor epocii contemporane unde componenta financiara are un loc decisiv,  cat si incurajarea tinerei generatii de a impartasi idei si de a lua atitudine, de a isi asuma decizii si fapte care pot avea impact asupra intregii societati viitoare, editia 2014 a My Money Week isi propune sa raspunda la o intrebare fundamentala:  Ce doresc tinerii de astazi pentru viitorul lor?    

Programul s-a bucurat cu ocazia fiecarei editii de sustinerea Bancii Transilvania, iar in acest an, alaturi de sprijinul oferit pentru implementarea si desfasurarea in cele mai bune conditii a activitatilor implementate pe parcursul saptamanii, un grup de experti mentori, reprezentanti ai Bancii Transilvania si antreprenori din mediul de afaceri clujean vor evalua proiectele antreprenoriale propuse de echipele de elevi, iar trei proiecte castigatoare vor fi premiate cu finantare nerambursabila, pentru ca ideile copiilor sa prinda contur in realitate. In felul acesta Transylvania College si Banca Transilvania reusesc sa le ofere elevilor oportunitatea de a avea experiente concrete cu privire la fiecare etapa a unui start-up de succes, de la idee, plan de afaceri si pitch, la finantare si implementare si apoi coordonare pe termen lung, proiectele urmand a fi evaluate si monitorizate pe parcursul unui an.  

Programul saptamanii include de asemenea activitati dedicate tuturor categoriilor de varsta, incepand cu cei mai mici din gradinita, care vor face „matematica financiara” si vor invata cum afla pretul unui produs, cum platesc pentru produse sau servicii si care este protocolul unor tranzactii financiare simple, la magazin. Elevii din ciclul primar si gimnaziu vor fi implicati intr-o serie de activitati care le ofera ocazia de a intelege care sunt pasii de urmat in stabilirea unui buget pentru un proiect sau pentru organizarea unui eveniment, cum este acest buget gestionat, care sunt etapele in implementarea cu succes a proiectului si cum poate fi valorificat in mod cat mai eficient capitalul investit.  Cu totii asteapta cu nerabdare ocazia de a juca „Financial Football”- fotbal financiar, o platforma pusa la dispozitie de Child Youth Finance International prin care notiunile de educatie financiara si antreprenoriala sunt introduse in mod creativ si interactiv in cadrul unui joc video propus de VISA, care simuleaza competitia intre tari din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal 2014. 

Ziua de miercuri, 16 martie le va oferi elevilor din liceu oportunitatea de a cunoaste 10 oameni de succes din comunitatea locala si de a afla, direct de la acestia, care este povestea traiectoriei lor si care este, in opinia lor, cheia succesului. Aceste interactiuni au menirea de a le prezenta elevilor modele veritabile si de a le oferi  informatii despre pasii de urmat in transformarea unei posibile idei intr-o poveste de succes. Pentru a introduce tema antreprenoriala a acestei editii, Transylvania College il va avea joi, 20 martie, ca invitat special pe renumitul trainer Lorand Soares Szasz care le va vorbi elevilor despre ce inseamna antreprenoriat-ul si cum poti avea succes ca si antreprenor. Parintii sunt si in acest an beneficiari ai programului, specialistul in educatie financiara Eusebiu Burcas, implicat de asemenea in dezvoltarea programului My Money Week inca de la prima editie, oferind parintilor din comunitatea Transylvania College un webinar inedit cu tema „Copil Prosper”. 
  
Liceenii din comunitatea locala sunt invitati sa se inscrie in competitia YouthInventika. Elevilor din clasele IX-XII din orasul nostru li se lanseaza provocarea de a propune solutii creative pentru un management eficient al timpului, menite sa reduca costurile vietii prin economisirea banilor, sa dezvolte o atitudine ecologica si sa fie viabile din punct de vedere economic. Proiectul lor va fi supus unei selectii, urmatorul pas fiind trimiterea prototipului inventiei gandite si prezentarea acestuia in fata juriului.  
Detalii pe http://transylvania-college.ro/ro/index.php/programe/my-money-week 
 
***
Persoane de contact pentru detalii:
Prof. Dr. Cornelia Vlad, 
Director adjunct Transylvania College si coordonator My Money Week
cornelia.vlad@transylvania-college.ro
 
Anca Rusu
Director Inscrieri si Comunicare
0724.047.566
anca.rusu@transylvania-college.ro