Asociația EDULIER anunță lansarea Campaniei Înapoi la Școală, prin care și-a propus să trimită copiii din 5 județe ale țării la școală, cu ghiozdane noi, complet echipate. Campania umanitară #inapoilascoala a fost premiată anul acesta, la Gala Societății Civile, cu premiul pentru eficiență în 2015.
 
În perioada iulie- august 2016, Edulier și-a propus, să trimită la școală, aproximativ 500 de copii cu vârstele între 4 și 16 ani, pe care asociația îi susține în Corbeanca, Periș, Buriaș, Bălteni, Brătulești, Otopeni, Balotești (județ Ilfov), Daia (județ Giurgiu), Ciocănești (județ Dâmbovița), Liveni ( județ Botoșani) și București.

Conform statisticilor*, 4,5% dintre copiii şi tinerii cu vârste între 12 şi 18 ani, din mediul rural,  lipsesc de la şcoală pentru că trebuie să lucreze. Aproximativ 58,5% dintre copiii şi tinerii cu vârste între 12 şi 18 ani îşi ajută familia lucrând în gospodărie, alocând, pentru aceste activităţi peste 2 ore pe zi. Există familii care s-au văzut nevoite, în ultimul an, să recurgă la trimiterea copiilor la lucru în ţară (1,4%), abandonând astfel școala. Abandonul survine, în 45% dintre cazuri, ca urmare a  lipsei posibilităţilor familiei de a acoperi cheltuielile pentru continuarea şcolarizării.
 
În 2015, asociația Edulier a trimis 419 copii la școală, contribuind, astfel, la prevenirea abandonului școlar, la oferirea de șanse copiilor din familii defavorizate, la creșterea stimei de sine a acestora. Edulier invită părinții, bunicii, companiile să se alăture acestei campanii cu donații în rechizite, ghiozdane sau fonduri pentru procurarea lor.

Donațiile merg în contul Asociației EDULIER, CIF 22580154, RO85BACX0000001000188000, deschis la UNICREDIT Bank, sucursala Magheru, cu mentiunea Înapoi la Școală. Ajutorul trebuie până cel mai târziu 31 august 2016. Mai multe detalii despre activitatea noastră găsiţi și pe pagina de Facebook Edulier.
 
***
Despre Edulier
Edulier este o asociație non-profit ce are în centrul preocupărilor sale educația. În acest sens, încă de la înființare, şi-a propus crearea unei punți între două categorii sociale ale județului Ilfov – familiile bogate şi cele sărace, educarea părinţilor spre toleranţă şi implicare, realizarea unui grup de iniţiativă, cu cei ce pot ajuta la schimbare, pornind inițial în Corbeanca, cu ateliere de educație non-formală. Astăzi, Edulier înseamnă 827 de copii asistați, 10 proiecte implementate până acum în beneficiul comunității, 50 de voluntari implicați, 100% voluntariat, peste 10.000 ore de voluntariat, peste 500 copii care au primit daruri de Crăciun, 600 copii și 70 de familii care au primit ajutor de Paște, peste 400 de copii trimiși la școală în 2015. Din 2014 am extins activitatea către Periș, Ilfov, Bălteni, Buriaș, (Ilfov), Ciocănari (Dâmbovița), Ograda (județul Ialomița), București, Daia (județul Giurgiu), Liveni( județul Botoșani). Anul 2016 reprezintă încă o premieră, deschiderea primului Centru pentru copiii cu TSI (dislexie, discalculie, disgrafie) din România.
 
Contact:
Edulier