Ce inseamna Caravana copilariei?
O campanie umanitara ce aduce bucuria zilei de 1 iunie 2016, unor copii din zone uitate de lume, inimi, suflete.

„Ma trag din parinti romani si m-am nascut la Liveni, judetul Dorohoi, in inima Moldovei… Locuiam intr-o casa mica cu pridvor de lemn vopsit, unde se uscau funiile de ceapa la soare. Si acum mai vad taranii, in camasi albe, cu ilice albastre, cum cantau in asfintit… …Aceasta este cu adevarat tara mea, iar imaginea ei am dus-o cu mine”, astfel se marturisea George Enescu in memoriile sale.
 
In cautarea urmatorului Enescu, pornim Caravana Copilariei, ce va aduce, de 1 iunie 2016, bucurie celor 200 de copii din satul natal al marelui artist, Liveni, judetul Botosani.
Traseul Caravanei:  Bucuresti-Botosani-Liveni-Bucuresti.
Activitatile propuse: un eveniment destinat exclusiv copiilor din cele 2 gradinite si o scoala (pictura pe fata, modelat baloane, jocuri si concursuri, premii si daruri), urmat de donatii de materiale didactice si jucarii pentru acestea. Caravana va continua cu donatii de alimente, imbracaminte si incaltaminte pentru familiile nevoiase din sat.

” Ne-am straduit mereu sa oferim ajutorul atunci cand ne-a fost cerut. Nu m-am gandit , insa, niciodata, ca vom ajunge la Liveni, de unde imi sunt o parte din radacini. O facem cu drag, cu mari eforturi, insa nu putem refuza copiii. Noi credem, la Edulier, ca toti copiii merita sansa la educatie, la o copilarie fericita. Va rog mult sa fiti alaturi de noi si sa ne ajutati sa ii bucuram pe cei mici de 1 iunie.”-a declarat Cristi Cotovanu, vicepresedintele Edulier.
 
Persoanele sau companiile care doresc sa se alature acestei caravane si sa o sprijine o pot face donand in contul Asociatiei Edulier, CIF 22580154,COD IBAN RO85BACX0000001000188000, deschis la UNICREDIT Bank, sucursala Magheru cu mentiunea Caravana Copilariei.

Iata cateva sugestii de sprijin si semnificatia lor:
• cu 25 de lei putem achizitiona rechizite pentru un copil de la  gradinita
• cu 50 de lei oferim dulciuri si o jucarie unui copil
• 100 de lei  ajuta sa dotam cu materiale didactice una din cele 3 institutii de invatamant 
• 500 de lei reprezinta alimentele pentru cosul lunar al unei familii cu 7-8 copii 
• cu 1000 de lei sustinem un an intreg educatia unui copil din sat (1 iunie 2016-1 iunie 2017)
• cu 2500 de lei ducem 5 din premiantii scolii in prima lor tabara la mare, in luna iulie 2016.
Ajutorul  trebuie trimis pana cel mai tarziu 25 mai 2016.

S-au alaturat pana acum campaniei si le multumim: Il Passo, Fun Science, Noriel, Start-Varta, Terabisco, Tymbark.
Orice ajutor e binevenit!

Caravana Copilariei este implementata de voluntari, cu varsta intre 12 si 60 de ani. Costurile deplasarii si transportului Caravanei sunt suportate din fondurile proprii ale asociatiei Edulier.
Mai multe detalii despre campanie gasiti pe pagina de FacebookEDULIER.RO si pe blog https://eduliercorbeanca.wordpress.com/

***
Despre Edulier
Edulier( www.edulier.ro)  este o asociatie non-profit ce are in centrul preocuparilor sale educatia. Astazi, Edulier inseamna 11 proiecte implementate  in beneficiul comunitatii, 50 de voluntari implicati, 100% voluntariat, peste 10.000 ore de voluntariat, peste 500 copii care au primit daruri de Craciun, 627 copii care au primit ajutor de Paste, peste 450 de copii trimisi la scoala in 2015. Ne derulam programele si atelierele non-formale in Corbeanca, Peris, Balteni, Burias, Balotesti (Ilfov), Ciocanari (Dambovita), Ograda (judetul Ialomita), Bucuresti, Daia (judetul Giurgiu). Anul 2016 reprezinta inca o premiera, deschiderea primului Centru pentru copiii cu TSI (dislexie, discalculie, disgrafie) din Romania.