Programul este organizat de Scoala de Valori, in parteneriat cu Kaufland Romania. Elevii care vor sa-si descopere punctele forte si sa castige experienta profesionala sunt incurajati sa se inscrie pana la data de 10 aprilie 2016 pe pagina proiectului.

“Raftul cu experiente” este un program complet, care imbina 2 directii: dezvoltare personala prin ateliere de educatie non-formalã si formare profesionala alaturi de profesionisti in domeniul comertului. Special creata pentru elevii de clasa a XI-a de la liceele economice, tehnologice si teoretice, Editia 2016 se va desfasura in orasele Bucuresti, Craiova, Sibiu (incepand cu 20 iunie) si Arad, Oradea, Timisoara (incepand cu 27 iunie).

Timp de 4 zile, antrenati in ateliere de educatie non-formala sustinute de traineri pasionati, elevii vor parcurge un drum al autocunoasterii, in care isi vor descoperi valorile si punctele forte si vor invata cum sa-si armonizeze si sa-si valorifice personalitatea. 
De asemenea, adolescentii vor intalni in fiecare vineri din cadrul programului oameni-model din Kaufland, profesionisti care le vor condimenta invatarea cu informatii utile si actuale despre piata de retail. Participantilor li se va face o incursiune despre evolutia pietei de comert modern, vor intelege mai bine filozofia dupa care functioneaza retailerul si se vor imbogati cu informatii utile pe teme precum: fluxul marfurilor, aprovizionare, stocuri, relatii cu clientii.

De asemenea, timp de 3 saptamani, tinerii vor avea parte de experiente de invatare prin practica in magazinele retailerului, fiind incurajati sa invete despre designul de ambalaj, modul de aranjare a marfurilor, crearea si amplasarea de mijloace de semnalizare si promovare a produselor, promotii de pret sau vanzare. Astfel, acestia se vor familiariza cu realitatea industriei de retail si vor cunoaste care sunt cerintele, asteptarile angajatorului si aptitudinile necesare pentru a munci intr-un lant de retail. Pe tot parcursul practic de invatare, adolescentii vor primi indrumare din partea specialistilor Kaufland, care, din postura de mentori, vor investi timp si cunostinte pentru pregatirea profesionala a tinerilor. La finalul proiectului, cei mai activi dintre participanti vor primi diplome si scrisori de angajare.
 
“Venim in intampinarea nevoilor tinerei generatii cu programe de dezvoltare care ofera oportunitatea de a dobandi abilitati practice inca din liceu.  Proiectul Raftul cu experiente se alatura celorlalte proiecte desfasurate de Kaufland pentru sustinerea sistemului educational din Romania. Acesta a fost demarat pentru a oferi posibilitatea elevilor sa-si largeasca bagajul de cunostinte acumulate in scoala pentru o integrare mai buna pe piata muncii.

Datorita succesului inregistrat de proiect in anii anteriori am decis sa-l continuam si in acest an si ii invitam sa participe pe toti elevii care doresc sa adauge acest program de practica pe "raftul" lor cu experiente. Pentru mai multe detalii vizitati www.cariere.kaufland.ro sau pagina de facebook “Kaufland Romania Cariere” - Corina Preda, Manager Proiect „Raftul cu Experiente” (Departament Dezvoltare Personal – Kaufland Romania)
 
Aflat la cea de-a III-a editie, “Raftul cu experiente” isi propune sa continue sa genereze impact in societate si sa ajunga la cat mai multi oameni si institutii dornice sa se implice in schimbare. In 2015, proiectul a adunat 104 elevi din 35 de licee din Romania, adolescenti care si-au insusit prima experienta profesionala. Ei au avut alaturi pe parcursul stagiului de practica 48 mentori din cadrul a 24 de magazine Kaufland care le-au indrumat primii pasi spre o cariera de succes in industria comertului.
 
“M-am inscris la acest proiect ca sa invat lucruri noi si sa capat experienta in acest domeniu, ceea ce s-a si intamplat. Am invatat sa comunic mai usor cu ceilalti, am aflat cum se fac reducerile, etichete cu preturi, iar la Kaufland am fost tratati ca niste angajati adevarati. Am mai invatat despre relatia cu clientii si despre managementul stocurilor, lucruri pe care eu nu le stiam. Jocurile pe care le-am facut in saptamana non-formala si lucrul in echipa m-au ajutat foarte mult. Imi pare rau ca timpul a trecut atat de repede!” - Nicoleta Negrea, eleva la Liceul Tehnologic Tartasesti, Bucuresti si participanta la “Raftul cu experiente”, editia 2015
 
Raftul cu experiente” 2016 ia startul in luna iunie pentru elevii ambitiosi din Arad, Bucuresti, Craiova, Oradea, Sibiu si Timisoara. Daca si tu vrei sa investesti in dezvoltarea ta personala alaturi de alti  adolescenti si sa parcurgi o experienta de invatare accelerata in domeniul comertului, inscrie-te pana pe 10 aprilie pe pagina proiectului: www.scoaladevalori.ro/proiecte/raftul-cu-experiente.
 
Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale. Pentru mai multe informatii, vizitati www.scoaladevalori.ro.

Kaufland Romania sustine proiecte sociale si educationale ce au ca beneficiari principali copiii de toate varstele, sprijina programe ce au ca obiectiv facilitarea accesului lor la educatie, incurajarea frecventarii scolii ṣi prevenirea abandonului scolar. Pentru ca cel mai de pret cadou pe care il putem face societatii este sa oferim copiilor acces la educatie, Kaufland desfasoara anual, in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale, proiecte ce urmaresc inlesnirea accesului la scoala pentru copii provenind din medii defavorizate. Pentru mai multe informatii vizitati www.kaufland.ro.