Sesiunile de orientare in cariera organizate in scoli din judetul Covasna au gasit in salile de clasa un public receptiv si constiincios. In timp ce completarea arborelui profesional familial le-a dat de lucru adolescentilor, ei s-au descurcat excelent atunci cand au indicat meseria preferata.
Intrebati de ce considera profesia una dintre cele mai importante realizari personale, tinerii au dat raspunsuri bine argumentate. “De profesia noastra depinde familia, mai ales daca se intampla ca ei sa nu aiba loc de munca”, spune Stefania O. din Ciumernic. 

La scoala generala Nicolae Russu din comuna Sita Buzaului, viitorii liceeni au acordat o atentie deosebita subiectului munca la negru. Stiu deja sa identifice dezavantajele lucrului fara contract de munca si au nominalizat cu usurinta nerespectarea drepturilor angajatului si abuzurile.  
Obiectivele pe termen scurt identificate de majoritatea participantilor la sesiuni au fost absolvirea examenului de capacitate si continuarea studiilor. In ce priveste cariera, diversitatea alegerilor personale si-a spus cuvantul: coafeza, medic veterinar, cantareata, mecanic, tamplar, grafic – designer sau fotbalist.

Activitatile de consiliere organizate gratuit cu elevii din mediul rural se vor desfasura in lunile urmatoare si in judetul Brasov. Obiectivul urmarit este sa ii pregatim pe tineri pentru deciziile critice care le vor afecta viitorul. In etapa urmatoare a proiectului, ei vor avea sansa sa participe la vizite tematice in companii, pentru ca astfel sa aiba o viziune realista asupra meseriilor pe care si-ar dori sa le practice. 
Proiectul „Elevul de azi, fermierul de maine”, cofinantat din fonduri structurale europene, se desfasoara in perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 in beneficiul elevilor si liceenilor din regiunea centrala a tarii, in colaborare cu Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara Tara Barsei Prejmer si Ascendo S.R.L.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati sau sa vizitati website-ul www.fermierdeviitor.ro .

 
***
Despre World Vision Romania
Fundatia World Vision Romania este o organizatie crestina care desfasoara programe de educatie, interventie umanitara de urgenta, dezvoltare si advocacy. Organizatia se concentreaza asupra muncii cu copiii, familiile si comunitatile in scopul depasirii saraciei si nedreptatii. Inspirata de valorile crestine, fundatia lucreaza cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasa, etnie sau gen. 
World Vision Romania  face parte din parteneriatul World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume.  In 25 de ani de prezenta in Romania am ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in aproape 400 de comunitati din 8 judete. 

Consideram educatia ca fiind solutia pentru a da sanse copiilor din mediul rural si familiilor lor. Ne preocupa reducerea abandonului scolar, educarea tinerilor si adultilor, astfel incat sa devina independenti financiar si sa poata oferi siguranta si bunastare propriilor copii. 
Intervenim la nivelul scolilor si comunitatilor pentru a creste calitatea educatiei,  cream noi oportunitati de educatie formala si non-formala,  intarim parteneriatul parinti-scoala-comunitate pentru a crea un mediu incluziv in scopul atingerii potentialului maxim al copilului.
Suntem partenerii Bisericii Ortodoxe Romane in proiectul "Alege Scoala!”, dezvoltat cu finantare europeana si destinat reducerii abandonului scolar in randul copiilor de 6 - 16 ani. Concomitent, desfasuram si alte programe, cofinantate prin fonduri structurale, pentru cresterea instruirii elevilor si alte trei proiecte de anvergura nationala cu obiectivul dezvoltarii capitalului uman din mediile urban si rural.

In fiecare an, oferim burse absolventilor de gimnaziu din meniul rural, in 5 judete. Proiectul initiat in 2008 se numeste "Vreau in clasa a 9-a!" si este dedicat copiilor nevoiasi care isi doresc sa continue studiile la liceu. In 6 ani, 948 de elevi au beneficiat de burse. Suntem promotorii programelor publice de tip afterschool pentru toti copiii ca metoda de prevenire a abandonului scolar si protectie a copilului.