Buzoienii sunt invitați sâmbătă 17 iunie 2023 la ora 10:00 la evenimentul final al proiectului Caravana de Debate ce va avea loc în amfiteatrul Muzeului Județean Buzău. În cadrul acestui eveniment, participanții vor lua parte la meciuri demonstrative de debate și vor putea cunoaște cei mai talentați elevi și profesori buzoieni din acest domeniu. Cei care vor să se alăture unui club de debate pot afla mai multe detalii despre cum pot intra în clubul de debate, cum pot susține clubul de debate sau cum se pot forma în acest sens.

Grupul de inițiativă Caravana de Debate CNME și Fundația Comunitară Buzău invită buzoienii la evenimentul de încheiere a proiectului Caravana de Debate, sâmbătă 17 iunie 2023, la ora 10:00, în sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău. Acesta este un eveniment de diseminare a rezultatelor activității de dezbateri academice din perioada februarie - aprilie 2023 care aduce la un loc și o inițiativă de public speaking a proiectului Media HDu, pentru a da tinerilor buzoieni oportunitatea de a dezbate și prezenta teme sociale și civice cu impact în comunitatea buzoiană.

Proiectul Caravana de Debate a oferit în perioada de implementare instrumente de lucru în procesul de dezvoltare personală și autocunoaștere a tinerilor buzoieni din liceele din județul Buzău folosind filosofia ARDOR, unde dezbaterile sunt folosite ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public. Proiectul a constat în ateliere de training pentru elevi și profesori și 3 Caravane de Debate desfășurate în 3 locații din jud. Buzău: la Râmnicu Sărat (în cadrul Liceului Teoretic Ștefan cel Mare), la Buzău (în cadrul Colegiului Economic Buzău) și la Nehoiu (în cadrul Liceului Teoretic Nicolae Iorga).

Proiectul a atins un număr de aproape 100 de beneficiari direcți (peste 60 de elevi și restul cadre didactice din unitățile de învățământ din jud. Buzău). În urma acestor ateliere și caravane, echipa de proiect își propune continuarea acestor sesiuni de debate. Mai mult, proiectul a generat interes din partea unui profesor, care a participat cu o echipa de 4 elevi în competiție, să înființeze un club de debate la Colegiul Tehnic din Buzău. Cu certitudine putem spune ca reprezentantul proiectului, prof. Raluca Boboc, profesor de științe socio-umane și reprezentant al proiectului Caravana de Debate a reușit sa inspire si alți profesori să replice acest model de proiect.

 

Pagina de facebook și activitățile proiectului pot fi urmărite aici Caravana de debate

 

***

 

Proiectul Caravana de Debate a fost finanțat cu 17.190 RON prin evenimentul de crowdfunding Cercul de Donatori Buzău, ediția a-4-a, organizat de Fundația Comunitară Buzău în decembrie 2022. Cercul de Donatori este un mecanism de strângere de fonduri care face parte din rețeaua națională TFN România, o inițiativă a Fundației Comunitare Buzău cu sprijinul The Funding Network, susținut în Buzău de localnici care iubesc comunitatea buzoiană și cred în schimbările aduse de implicarea socială a fiecăruia.

În competiția din decembrie 2022 s-au înscris 7 proiecte iar în urma jurizării au fost selectate 3 proiecte: Caravana de debate, Filipteka și Radio Rețeaua de Urgență. În cadrul evenimentului Cercul de Donatori Buzău ediția a-4-a, din 8 decembrie 2022, reprezentantul fiecărui proiect și-a prezentat ideea de proiect în fața publicului, într-un interval de maxim 6 minute. Fiecare proiect a avut un ambasador care a avut la rândul său 3 minute în care să își motiveze sprijinul pentru acel proiect și să motiveze donatorii să investească în el, făcând o donație. La eveniment au participat 100 de persoane și au fost făcute donații de peste 53.000 lei în 2 ore și 30 de minute.” - declară Anca Nicolescu, directorul executiv al Fundației Comunitare Buzău.

 

Un rezumat video al evenimentului poate fi urmărit aici: Cercul de Donatori Buzău ediția a patra

Fundația Comunitară Buzău este o organizație non-guvernamentală și non-profit care construiește contexte favorabile (fonduri, programe, evenimente) pentru ca resursele locale să se întâlnească cu inițiativele și să genereze astfel proiecte ce dezvoltă potențialul comunității buzoiene. Pentru a afla mai multe despre programele fundației, poți intra pe site-ul oficial www.fcbz.ro iar dacă vrei să ne susții activitatea poți face o donație directă aici sau o sponsorizare.

 

Împreună dezvoltăm potențialul comunității buzoiene!