Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială organizează vineri, 6 octombrie 2023, evenimentul #AntoniaCitește cu bunicuța Julieta, ce aduce poveștile, lectura și ventrilocia în același loc. Evenimentul de lectură desfășurat la Librăria Cărturești Iași va debuta începând cu ora 12.00 și o va avea invitat pe Crina Zvobodă, singura actriță ventriloc din România.

 

Evenimentul #AntoniaCitește cu bunicuța Julieta este adresat elevilor cu vârste cuprinse între 10-12 ani și îi învită pe micii cititori la povești printr-o călătorie în universul ventrilociei. Pe parcursul activității, aceștia vor descoperi trei lecturi alături de Crina Zvobodă, cea care îi va da viață printre cuvinte și pagini păpușii Julieta. Evenimentul inițiat de Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială marchează, totodată, și Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie.

 

Invitata specială, Crina Zvobodă, este singura actriță ventriloc din țară, care prin arta sa dăruiește copiilor și contribuie la dezvoltarea și creșterea armonioasă a acestora. La fiecare eveniment, Crina aduce în prim-plan personajele ei simpatice și ventrilocia, arta de a vorbi fără să îți miști buzele, artă pe care de data aceasta o va pune în scenă pentru a-i invita pe cei mici să descopere lumea fascinantă a cărților.

 

Pentru a participa la eveniment, copii cu vârste cuprinse între 10-12 ani trebuie să fie înscriși de părinți/tutori în formularul dedicat, iar, ulterior, să vină însoțiți de aceștia în cadrul atelierului de lectură. 

 

 

Evenimentul #AntoniaCitește cu bunicuța Julieta, parte a campaniei #AntoniaCitește

 

Evenimentul #AntoniaCitește cu bunicuța Julieta face parte din campania #AntoniaCitește, aflată la cea de-a doua ediție. Campania are drept scop reducerea analfabetismului funcțional și îmbunătățirea nivelului de literație al copiilor vulnerabili din regiunile Nord-Est și Sud ale țării, contribuind la dezvoltarea unei culturi a lecturii active în rândul acestora. Lansată în urmă cu trei luni, campania a sprijinit aproape 500 de copii proveniți din peste 29 de școli și ONG-uri înscrise să descopere lumea fascinantă a cărților. Totodată, au fost oferite resurse către părinți despre cum să încurajeze lectura în familie.

 

Campania #AntoniaCitește este organizată împreună cu Editura NICULESCU, în calitate de sponsor principal, Editura Polirom, Editura Ink Story, în calitate de sponsori. 


***

 

Despre Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială

 

Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială este prezentă din 2016 prin activitățile sale în Iași și București, unde implementează soluții inovatoare pentru a aborda inegalitățile de șanse privind accesul la educație. Astfel, sprijină copiii și tinerii cu risc crescut de abandon școlar să își continue studiile și susține performanța în rândul elevilor olimpici, prețuind potențialul tuturor de a evolua profesional și de a deveni cetățeni responsabili și implicați.