Biblioteca Județeană Antim Ivireanul din Râmnicu Vâlcea (Strada Carol I 26) va găzdui sâmbătă, 15 iulie, începând cu ora 17:00, evenimentul final al proiectului „Smart Trending. Atelier practic de film documentar și responsabilitate digitală”. Festivitatea marchează punctul culminant al unei călătorii antrenante și educaționale pentru talentații participanți la proiect.

 

„Smart Trending” a urmărit ca liceenii din Râmnicu Vâlcea să-și dezvolte competențe artistice și creative și să folosească responsabil tehnologia în proiecte practice din sfera artei cinematografice. Tinerii au participat la un atelier de film documentar și responsabilitate digitală, cu o metodologie concentrată pe activități practice - exersarea principiilor de bază în filmare, montaj și fotografie. În același timp, au explorat comunitatea prin intermediul camerei de filmat, au identificat subiecte pentru filme și au montat un film documentar colectiv dedicat orașului lor.

 

Asociația AIDE a fost partenerul proiectului, iar sesiunile atelierului practic au avut loc în perioada 1-4 iunie 2023 la Youth Hub Vâlcea din str. Mihai Viteazul nr. 2.

 

La evenimentul din 15 iulie va fi proiectat în premieră filmul documentar realizat de participanții la atelier, iar publicul va putea discuta cu tinerii prezenți despre experiența proiectului.

 

„La acest atelier am cunoscut tineri și tinere cu un nivel mare de atenție vis-à-vis de lumea înconjurătoare. Una dintre provocările majore a fost să le dăm curaj pentru a explora acest interes autentic și suntem bucuroși că pe parcursul proiectului am reușit asta. Am avut ocazia să lucrăm cu tineri curajoși, iar rezultatul muncii lor este deosebit. Sperăm ca la evenimentul din 15 iulie să avem alături un public cât mai mare.” spune Ileana Szasz, trainer în cadrul atelierului.  

 

***

 

Asociația VIRA invită comunitatea din Râmnicu Vâlcea să participe la evenimentul de la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul pentru a împărtăși bucuria participanților. 

 

Proiectul “Smart Trending. Atelier practic de film documentar și responsabilitate digitală” este organizat de Asociația Vira și finanțat de Fondul Științescu Vâlcea, gestionat de Fundația Comunitară Vâlcea. 

 

www.valcea.stiintescu.ro

www.atelieredefilmdocumentar.ro