Selectia pentru cea de a treia generatie de profesori Teach for Romania continua. Persoanele selectate vor fi pregatite ca, timp de doi ani, sa fie profesori transformationali pentru copiii din scolile cu provocari, oferindu-le informatiile necesare prin metode inovative, bazate pe feed-back pozitiv si gandire critica.

Cei mai buni dintre candidati vor trece printr-un program intens de pedagogie si leadership, urmand ca din aceasta toamna sa fie repartizati timp de doi ani intr-o scoala partenera. O noua generatie de peste 30 de profesori vor incepe predarea din septembrie 2016, in peste 30 de scoli vulnerabile din tara, oferind acces la educatie de calitate pentru peste 4000 de copii. 

Care sunt beneficiile?
In cei doi ani de predare ca profesor sau invatator Teach, vei avea parte de programe de pregatire si training din partea profesionistilor din Romania, dar si acces la cea mai mare comunitate globala in educatie si leadership, cu peste 50.000 de profesori care au impact direct la clasa si lucreaza cu peste 5 milioane de elevi. Pe parcursul celor doi ani, iti oferim sprijin personalizat, coaching si mentorat prin departamentul de Training & Support. La finalul celor doi ani, devii membru al retelei nationale de Alumni Teach for Romania si al retelei internationale de Alumni Teach for All. 

Care este impactul?
Ca profesor Teach for Romania, lucrezi cu copiii din medii vulnerabile, ii ajuti sa faca din educatia lor o prioritate si sa isi depaseasca conditia. In plus, ajuti comunitatea-gazda sa acceseze proiecte si sa creeze noi oportunitati de dezvoltare. Ca alumnus, te incurajam sa accesezi roluri din care poti face o schimbare in sistemul educational. 

Impactul transformational al programului are loc, in primul rand, asupra ta: „Am reusit sa ma organizez astfel incat sa tin cont de mine, dar si de cum imi construiesc munca pentru a fi utila pentru copiii mei. Am realizat cat de important este fiecare aspect al invatarii si mi-am dat seama cat de mult m-ar fi ajutat ca un profesor Teach sa imi fi fost profesor in scoala.”, povesteste Emilia Dinica, profesor in Fundeni, judetul Calarasi.

Daca esti motivat sa-ti incepi o cariera in educatie, inscrie-te pana la data de 17 aprilie, completand formularele de pe site-ul Teach for Romania. Sunt eligibili tinerii cetateni romani, care au absolvit o facultate sau sunt in an final si care sunt dispusi ca timp de doi ani sa devina profesori si invatatori cu impact in educatie.

Contact de presa: Emanuela Barba 
Emanuela.barba@teachforromania.org