Tocmai din această rațiune a luat naștere și proiectul intitulat „Școala din valiză”. Întrucât există încă foarte multe zone rurale din România în care accesul la educație este unul anevoios, iar familiarizarea cu tehnologia este rezervată unui număr limitat de persoane, inițiativa Școala din Valiză vine în întâmpinarea acestei probleme. Astfel, ea a apărut din dorința de a oferi profesorilor de la sate acces la metode moderne de predare cu ajutorul tehnologiei și, totodată, a stimula elevii să participe la ore și a-și dezvolta abilități digitale care să-i pregătească să facă față unei lumi aflate în continuă transformare. 
 
Cu ajutorul platformei de e-learning www.scoaladinvaliza.ro și a valizei mobile "Instant Classroom" (cuprinde un laptop, 25 de tablete, un videoproiector, un sistem audio, o soluție încorporată de încărcare a echipamentelor, un router wi-fi și un modem 4G), profesorii de la zece școli din zona rurală predau lecții interactive pentru toate materiile.

Platforma www.scoaladinvaliza.ro oferă acces atât la un hub educațional dedicat publicului larg cu peste 500 de materiale și link-uri educaționale, cât și la un spațiu dedicat școlilor. În acest pațiu disponibil prin logare, profesorul își creează lecțiile digitale în funcție de materiile și clasele la care predă, are acces la la soluții de livestreaming, tutoriale, webinarii și forum. Grație funcționalităților pe care le oferă platforma, profesorul poate fi el însuși creator de conținut digital.
 
Pentru a-și dezvolta și mai mult abilitățile digitale, profesorii sunt sprijiniți continuu cu traininguri de formare, atât online, cât și face to face. Elevul poate accesa cu user și parolă lecțiile, testele, temele sau alte materiale educaționale.

De la an la an, proiectul înregistrează o creștere considerabilă a numărului de beneficiari și a rezultatelor. În 2019 s-a trecut de la opt la zece școli, iar numărul total de beneficiari ai proiectului (profesori, elevi, voluntari etc.) a crescut de la 3.700 la 8.000. În decembrie 2019, erau înregistrați în platformă 5.770 de elevi (față de 2.400, în 2018) și 320 de profesori (față de 200, în 2019); în plus, au fost create 650 de lecții digitale în 2019, comparativ cu 370 în 2018. Proiectul poate fi consultat pe www.scoaladinvaliza.ro sau pe https://fundatia-vodafone.ro/scoala-din-valiza/.

Pe perioada închiderii școlilor, Fundația Vodafone România a realizat un parteneriat cu CISCO și IBM prin care oferă școlilor licențe Webex gratuite timp de 180 de zile. Cu ajutorul acestei soluții, profesorii pot susține cursuri în timp real, prin video-conferință, cu toți elevii prezenți, chiar dacă sunt la distanță. 

De asemenea, Vodafone România oferă trafic de date zero pentru folosirea platformei www.scoaladinvaliza.ro, iar profesorii din proiect susțin webinarii publice gratuite pentru orice profesor interesat să învețe cum își poate crea exerciții digitale cu ajutorul unor aplicații gratuite.
 
Școala din Valiză este un proiect inițiat de Fundația Vodafone România și World Vision România, susținut de IBM România și Vodafone România.

În timpul acestei crize fără precedent, Fundația Vodafone România își continuă misiunea de a contribui la sprijinirea societății românești prin mai multe inițiative în parteneriat cu Guvernul și alte autorități, precum și cu organizații non-guvernamentale.
 
  • Astfel, Fundația Vodafone România a sponsorizat achiziția unei mașini de testare și a 5.000 de teste pentru centrul de triaj din Arad, care vor fi folosite de Spitalul Județean Arad, DSP (Direcția de Sănătate Publică) și ISJU (Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență) pentru a testa oamenii care vin în România prin punctul de frontieră Nădlac.
     
  • De asemenea, Fundația Vodafone România a cumpărat echipament medical pentru Spitalul Marie Curie, constând în 100 de inhalatoare individuale pentru secția de neonatologie, 50 de pompe de aer, 5 purificatoare de aer pentru suprafețe mari și 5 mini-inhalatoare.
     
  • Fundația Vodafone România susține inițiativa Cumpărături la ușa ta (Shopping at Your Door), dezvoltată de Asociația Geeks for Democracy, prin care voluntarii pot ajuta persoanele în vârstă și alte persoane aflate în carantină aducându-le alimente și medicamente. Fundația Vodafone România a contribuit prin furnizarea unui mini Call Center, precum și a telefoanelor și serviciilor de comunicații care permit voluntarilor să preia apeluri.
     
  • Împreună cu ING Bank și Fundația Româno-Americană, Fundația Vodafone România sprijină 6 noi soluții digitale dezvoltate de Code4Romania și derulate în parteneriat cu Guvernul României și cu Autoritatea pentru Agenda Digitală a României (AADR). Prima este website-ul stirioficiale.ro, o platformă menită să adune într-un singur loc toate informațiile oficiale emise de autoritățile române despre criza COVID-19.