Cea de-a noua ediție va oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 de lei/an școlar/elev
 

Fundația Rădăcini Grup lansează a noua ediție a programului de burse pentru elevii din mediul rural, continuându-și angajamentul de a sprijini educația și dezvoltarea tinerilor talentați din comunitățile rurale. În acest an, programul aduce o schimbare semnificativă prin eliminarea limitărilor teritoriale, astfel încât să fie accesibil tuturor elevilor din clasa a VIII-a, din mediul rural, de pe întreg teritoriul României. Data limită pentru transmiterea dosarelor de aplicare este 7 iulie 2024.
 

Prin intermediul acestui proiect, Fundația Rădăcini Grup își propune să ofere elevilor cu potențial academic ridicat și cu resurse financiare limitate oportunitatea de a-și continua studiile în colegii de prestigiu din marile orașe, beneficiind de burse pe toată durata liceului. Proiectul este deschis elevilor de clasa a VIII-a ce frecventează cursurile unei școli gimnaziale din mediul rural, de pe întreg teritoriul țării.  Beneficiarii trebuie să demonstreze abiilități academice remarcabile, conduită etică exemplară, implicare voluntară și rezultate la consursurile școlare.
 

„Suntem încântați să demarăm această nouă ediție a programului nostru de burse, oferindu-le elevilor din mediul rural posibilitatea de a-și urma visurile academice și de a-și atinge potențialul maxim. Ne dorim să contribuim la creșterea numărului de tineri talentați și educați din mediul rural și suntem mândri să fim alături de ei în această călătorie”, a declarat Milica Madadi, președintele Fundației Rădăcini Grup.
 

Această ediție a programului continuă tradiția de a oferi 30 de burse, fiecare în valoare de 5000 lei pe an școlar (500 lei/lună/elev), cu scopul de a acoperi cheltuielile legate de cazare, întreținere, materiale școlare și alte necesități, astfel încât beneficiarii să-și poată menține rezultatele școlare deosebite și să obțină o diplomă de bacalaureat într-un liceu de top, pregătindu-se pentru intrarea în mediul universitar. Așa cum s-a procedat în edițiile anterioare, bursele vor fi prelungite automat în situația în care beneficiarul continuă să evidențieze performanțe deosebite în domeniul învățării și să manifeste un comportament exemplar, conform standardelor impuse de instituția de învățământ la care este înscris.
 

Data limită pentru depunerea dosarelor de aplicare este 7 iulie 2024. Mai multe informații despre program pot fi găsite pe site-ul Fundației Rădăcini Grup: https://radacini.ro/grup/fundatie.
 

Programul „Burse de studiu pentru elevi din mediul rural” va încheia la finele acestui an școlar cea de-a opta ediție, cu un total de 149 de beneficiari, respectiv cea de-a cincea generație de absolvenți ai unui ciclu liceal complet. Toți beneficiarii burselor de studii din edițiile anterioare sunt în prezent studenți la facultăți de top din România, unii au absolvit și alții urmează cursurile de master. Astfel, societatea va beneficia de tineri bine pregătiți în domenii diverse.

 

***

 

Despre Fundația Rădăcini Grup

Fundația Rădăcini Grup a fost înființată cu scopul de a contribui activ la dezvoltarea comunității și de a demonstra spirit civic și implicare față de cei din jur. Misiunea urmărită este aceea de a sprijini categoriile sociale care au nevoie de ajutor, indiferent de necesitățile acestora - educaționale, materiale, de sănătate.

Fundația Rădăcini Grup susține numeroase proiecte educaționale, de sănătate, concursuri școlare sportive și culturale. Spre exemplu, proiectul “Bibliotecă pentru școala mea”, lansat anul trecut de ziua Culturii nationale, ce are ca obiectiv consolidarea educației lingvistice și literare, prin transformarea cărților în ghiduri pentru cunoaștere și dezvoltare a gândirii critice. Anul acesta, alte 50 de școli au primit o colecție de carți pentru tinerii cititori și au intrat  automat în cursa pentru cele trei premii - 5.000 de lei (premiul I), 3.500 de lei (premiul II) și 2.500 de lei (premiul III), iar câte un elev cititor va fi premiat lunar pentru prezentările realizate.

 

Despre Rădăcini Grup

Rădăcini Grup este unul dintre cei mai mari jucători ai pieței auto din România, fiind dealer autorizat pentru mărcile Mazda, Suzuki, Volkswagen, Skoda, Opel, Citroen, MG și Honda, cu centre auto integrate în București, Brașov, Brăila, Constanța și Ploiești.

O altă divizie care a devenit tot mai complexă în ultimii ani este Rădăcini Estate, divizia imobiliară a grupului. Un nume reprezentativ din portofoliul companiei este Aviației Tower, proiect rezidențial premium, dezvoltat în două faze, în zona de Nord a Capitalei. Un alt proiect imobiliar este 303 by Rădăcini care este destinat, în principal, familiilor care caută intimitate și refugiu în natură, în apropierea unor puncte de interes.

Grupul deține și o divizie specializată în comercializarea de echipament și utilaje industriale Bobcat, dar și în activitatea de formare profesională în domeniul auto.

Totodată, o direcție strategică a grupului este cea de responsabilitate socială, coordonată de Fundația Rădăcini Grup.