Peste 40% dintre copiii cu cerințe speciale educaționale, care au nevoie de un certificat de încadrare în grad de handicap sau certificat de orientare școlară eliberat de CMBRAE, renunță la acestea din cauza birocrației și a lipsei de informație centralizată. Astfel, ei nu pot beneficia de drepturile pe care acestea le conferă iar familiile copiilor cu cerințe speciale și organizațiile nonprofit duc greul educării, recuperării și integrării acestor copii. 
 
Cu o experiență de peste 15 ani în lucrul cu copiii cu cerințe speciale educaționale, atât în zona de educație cât și în cea de terapie și integrare a copiilor cu dizabilități, specialiști ai Asociației CONIL invită părinții la un webinar extrem de interesant și util prin care aceștia vor primi toate informațiile necesare cu privire la certificatul de încadrare în grad de handicap și a celui de orientare școlară CMBRAE.  De asemenea, vom prezenta pașii de urmat și documentele pe care trebuie să le prezinte părinții comisiilor dar și importanța acestorate în vederea obținerii drepturile pe care copiii cu dizabilități le au. 
 
Foarte multi parinti ai copiilor cu nevoi speciale au nevoie de mai multe informatii in legatura cu obtinerea Certificatelor C.M.B.R.A.E si a celui de handicap. De multe ori aceștia merg pe piste gresite si petrec foarte mult timp și resurse pentru a afla cum se obtin, de unde, cand sunt necesare si mai ales care este importanta lor. Ca mamă a unui copil cu handicap dar și ca militant al drepturilor la educație și integrare a copiilor cu CES, am decis să îmi pun toată priceperea și cunoștințele in sprijinul acestor parinti, invitându-i cu drag la un webinar online gratuit prin care le vom pune la dispoziție toate aceste informatii”, ne spune Adela Hanafi, președinte CONIL dar și membră în comisia CMBRAE din partea societății civile.
 
Webinarul va avea loc online, via Zoom în 4 august 2020 începând cu ora 18:30 și reprezintă un ghid documentat , care va explica pas cu pas ce trebuie facut pentru a putea obtine cat mai usor aceste documente atat de necesare  copiilor cu nevoi speciale. 

În cadrul webinarului vom atinge următoarele subiecte de maxim interes pentru părinții copiilor cu diferite cerințe speciale: cine emite aceste certificate, rolul lor, documente necesare obținerii si unde trebuie să ne adresăm, diferenta dintre cele doua certificate, obligativitatea obținerii acestor certificate, beneficiile și/sau facilitatile pe care le oferă, valabilitate, afectiunile pentru care le putem obtine, ce reprezintă asistentul personal al copilului cu dizabilitati dar și dacă există o relație de condiționalitate între cele două documente.” ne spune psihologul CONIL, doamna Elena Neagu, practicant supervizare.
 
O propunere de maxim interes pentru familiile copiilor cu dizabilități, o prezentare tehnică, concisă și documentată a unui proces extrem de anevoios pe care familiile acestor copii, oricum greu încercate, trebuie să îl parcurgă.