Peste 200 de membri ai comunitatii clujene s-au reunit vineri, 15 noiembrie, in sala de evenimente a scolii Transylvania College pentru a celebra excelenta in educatie si pentru a-si aduce aportul la dezvoltarea programului de burse al scolii, “Frate de Carte”, program lansat in anul 2000 de catre Fundatia Transylvania College. Evenimentul de vineri seara a marcat cea de-a 13-a editie a balului anual de strangere de fonduri, avand tema Halloween Charity Ball. A fost o editie cu totul speciala, Transylvania College sarbatorind 20 de ani de activitate.
 
Invitatii, parinti din comunitatea scolii, reprezentati ai mai multor companii locale si fostul Ministru al Invatamantului, domnul Daniel Funeriu, au sustinut cei 38 de elevi cu rezultate academice exceptionale care beneficiaza de burse de studiu la Transylvania College. A fost o seara minunata, in care invitatii au fost incantati de artistul Romulus Cipariu, au avut parte de o competitie plina de suspans si  adrenalina la licitatia live si la cea silent, s-au bucurat de prestatia trupei de teatru Viva Vox, precum si de cea a trupei David & Six Martini. Gazda evenimentului a fost moderatorul Bogdan Radulescu, care a reusit sa creeze, cu mult umor, o atmosfera destinsa, contribuind din plin la succesul evenimentului. Atractia serii a fost licitatia cu strigare, unde s-au remarcat imediat sustinatorii cei mai ferventi ai educatiei de excelenta: domnul Voicu Oprean, CEO si fondator AROBS Transilvania Software, doamna Erika Hristea, Director General Secpral Pro Instalatii, Fam. Andrei si Genoveva Hossu, Primera Interiors, domnul Janos Mezei, Director General Autoworld, familia Calin si Adela Sampalean, Fistiq, domnul Paul Aldea, Director General AAM Advertising, doamna Sanziana Maioreanu, CEO Aegon Romania.
 
„In acest an s-a intamplat ceva extraordinar, au venit alaturi de noi companii si oameni care cred in sansa pe care cea mai buna educatie o poate oferi unui copil cu potential deosebit, care are nevoie de sprijinul comunitatii pentru a-si depasi conditia si pentru a reusi in viata. Multumim in mod special companiei Coral Impex care a ales in acest an sa sprijine programul de burse al scolii cu o donatie de 5000 de Euro, devenind astfel unul dintre principalii sustinatori ai programului, alaturi de Banca Transilvania si Electrogrup. Ne bucuram ca am avut alaturi echipa Coral Impex la evenimentul nostru si ii asteptam alaturi de noi si la editiile viitoare. Programul de burse se bucura de asemenea de sprijinul oferit de Rondo Carton, Albalact, Revista Bulevard, IQuest, Terraplast, Aegon, Cadorro Mobili si a multor alti parteneri si prieteni ai scolii care au oferit produse si servicii pentru tombola, pentru licitatia silent si pentru cea cu strigare-cel mai asteptat moment al serii”, a declarat Domnita Fechete, Directorul de Dezvoltare al Transylvania College si coordonatorul evenimentului.

„Acest bal nu ar fi putut avea loc fara sprijinul parintilor din comunitatea Transylvania College, care si-au oferit in mod voluntar timpul, expertiza si resursele pe parcursul ultimelor doua luni pentru a asigura succesul evenimentului. Decorurile si conceptul balului au fost create cu sprijinul Genovevei Hossu si al Ioanei Mezei de la Primera Interiors, impreuna cu Anca Ivascau, Event Manager la Gala 10, al doamnei Laura Lazea, manager Omri Fashion si al domnului Mircea Buteanu, de la clubul Diesel. O mamica deosebita, doamna Ioana Lucaci, ne-a oferit sprijin cu fotografiile de pe covorul rosu, iar doamnele Mihaela Pop (restaurantul DaVinci), Sonia Nechifor (Revista Bulevard), Diana Calfa (Morphoza), Ioana Ciorba, Lorena Ciurtin, Andrea Berari, Dana Urianu (Madd Electronics), Vasiliki Davleris (Dablerom), Oana Buzatu, Adela Sampalean (Fistiq), Ioana Micu (Artivium) si Lacramioara Balog au avut un rol important in succesul rasunator al editiei din acest an a balului”, a completat doamna Fechete.
 
Experienta implicarii in acest proiect a fost pozitiva dupa cum arata feedback-ul din partea acestora.
 
„Am reusit sa aratam ce inseamna TOGETHER FOR A GOOD EDUCATION, restul trebuie sa dovedeasca copiii nostri iar noi nu putem decat sa credem in ei si in Transylvania College. Multumim pentru o seara deosebita.”  sau  “A fost o bucurie sa fac parte din aceasta echipa, o forta care s-a pus in miscare pentru un scop nobil. Am crescut ca mama, alaturi de copiii mei, alaturi de scoala si am parcurs multe etape in evolutia scolii, dar e prima data dupa 11 ani, in care am simtit forta si bucuria comunitatii de parinti, in sustinerea acestui scop maret. Ma bucur din suflet pentru acesti copii, pentru care visul de a continua sa creasca in Transylvania College a devenit realitate, vineri seara, prin marinimia unor oameni minunati. Sper sa fim un exemplu si aceasta echipa sa-si mareasca fortele pentru proiectele urmatoare!” au fost mesajele unora dintre parintii prezenti la eveniment.
 
Succesul evenimentului este dat de suma impresionanta care s-a strans la licitatia cu strigare, la cea fara strigare si la tombola, contributia tuturor oaspetilor si a sponsorilor ajungand la 25.000 Euro, fonduri care vor fi folosite integral pentru a sustine scolarizarea a 5 elevi bursieri pe parcursul anului scolar 2013-2014. Acestia au acces la toate programele de educatie oferite de Transylvania College, au posibilitatea de a sustine examene Cambridge la disciplinele studiate in liceu, li se ofera gratuit masa de pranz, manualele si rechizitele.
 
De la lansarea programului, au beneficiat de burse si ajutor financiar peste 50 de copii, care au primit astfel acces la cea mai buna educatie. Sunt copii care provin din medii dezavantajate, unii dintre ei fiind chiar orfani. Cu totii au un potential intelectual remarcabil, confirmat de multitudinea de premii si distinctii pe care le-au obtinut la competitii nationale si internationale, aducand mandrie scolii si celor care i-au sustinut. Obiectivul programului de burse este sa ofere sanse egale la educatie copiilor cu potential academic ridicat, indiferent de mediul din care provin. Fundatia Transylvania College este dedicata excelentei in educatie si crede in puterea acesteia de a forma viitori lideri pregatiti sa obtina succes in orice domeniu. Fundatia Transylvania College acorda fiecarui elev/ copil sansa de a atinge excelenta in tot ceea ce intreprinde, punand in valoare calitatile personale, formand un om independent, responsabil, increzator in fortele proprii si pregatit sa lucreze in echipa.
 
Informatii suplimentare referitoare la acest eveniment:
 
Simona Baciu, Fondator Fundatia Transylvania College, simona.baciu@transylvania-college.ro, 0723 540 727