• Honeywell și Junior Achievement (JA) România încheie cea de-a treia ediție a proiectului Skills for Tech Jobs.
  • În 2023, peste 1.000 de elevi, coordonați de profesori din peste 30 de licee, au luat parte la activități de orientare profesională în domeniul tech.
  • Voluntarii Honeywell s-au alăturat inițiativei oferindu-le elevilor oportunitatea de a afla detalii despre responsabilitățile și abilitățile necesare unor job-uri din domeniul ITC.

 

Honeywell și Junior Achievement (JA) România au continuat colaborarea și demersul educațional desfășurat prin modulul Jobs in Tech, o inițiativă care contribuie la echiparea elevilor de liceu cu un set de competențele tehnice și profesionale fundamentale pentru a face alegeri informate în ceea ce privește cariera lor viitoare în domeniul tehnologic.

 

Peste 1.000 de elevi din 34 de licee din București și din țară au avut acces gratuit la modulul de orientare profesională Jobs in Tech, special creat pentru învățarea hibridă. Elevii au avut ocazia să învețe cum să se pregătească și să deprindă abilități necesare unor joburi de interes pentru ei, precum: administrator achiziții – junior, technical support specialist, application engineer, specialist în vânzări și marketing – junior.

 

33 de voluntari Honeywell s-au alăturat inițiativei și au participat la activitățile educaționale desfășurate la clasă sau online, în licee din 8 localități diferite din țară. În peste 170 de ore de voluntariat derulate în cadrul proiectului, consultanții voluntari au luat rolul profesorului și astfel au ajutat elevii să își îmbunătățească abilitățile interpersonale, să își dezvolte gândirea logică și creativitatea și să își identifice propriile talente și aptitudini necesare pentru a îndeplini anumite roluri sociale și profesionale, în funcție de domeniul preferat. 

 

„Participarea mea ca voluntar în cadrul programului JA România la Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații Gheorghe Airinei a fost (...) o dovadă clară a impactului pozitiv pe care îl poate avea voluntariatul în educația tinerilor. Elevii au fost extrem de comunicativi și dornici de a învăța, manifestând un interes autentic și o curiozitate vie pentru subiectele discutate. Atât de mari au fost angajamentul și entuziasmul lor, încât mi-au solicitat să extind sesiunea inițială, ceea ce am și făcut. Acest fapt nu doar că mi-a confirmat valoarea timpului și a informațiilor pe care le-am împărtășit, dar mi-a și subliniat dorința acută de cunoaștere și dezvoltare a tinerilor. Experiența mea în acest program a fost nu doar o ocazie de a împărtăși cunoștințe și experiențe, ci și o lecție de umanitate și speranță, observând dorința tinerilor de a se dezvolta și de a contribui la societatea în care trăiesc“, a declarat Alina Buluc, Senior Project Manager Honeywell și consultant voluntar în cadrul proiectului Skills For Tech Jobs.

 

Proiectul Skills for Tech Jobs este conceput pentru liceeni și are ca scop oferirea de sprijin în dezvoltarea abilităților tehnice necesare pentru a obține un loc de muncă în domeniul tehnologic. Prin intermediul acestui proiect, elevii au posibilitatea de a analiza diferite opțiuni de carieră în domeniul tehnologic, preum și de a identifica și exersa abilitățile necesare pentru a îndeplini anumite roluri sociale și profesionale, în funcție de domeniile și industriile pe care le preferă.

 

Proiectul face parte din parteneriatul dintre Junior Achievement și Honeywell pentru dezvoltarea competențelor digitale și a celor necesare profesiilor în tehnologie, iar până acum, peste 23.300 de elevi de gimnaziu și liceu au beneficiat de activitățile proiectelor.

 

***

 

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională, cât și pentru dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 250.000 de elevi și studenți din peste 1.900 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația internațională a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org.

 

Despre Honeywell România

Honeywell este o companie operațională integrată care deservește o gamă largă de industrii și geografii din întreaga lume.  Activitatea este aliniata la trei megatendințe puternice - automatizarea, viitorul aviației și tranziția energetică - susținute de sistemul de operare Honeywell Accelerator și de platforma software integrată Honeywell Connected Enterprise. În calitate de partener de încredere, Honeywell ajuta organizațiile să rezolve cele mai dificile și mai complexe provocări din lume, oferind soluții și inovații practice care contribuie la a face lumea mai inteligentă, mai sigură și mai durabilă.  Pentru mai multe știri și informații despre Honeywell, vă rugăm să vizitați www.honeywell.com/newsroom.