DIPLOMA, festivalul dedicat absolvenților de facultăți creative, un proiect inițiat de The Institute și inspirat de UniCredit Bank, aduce cei mai buni artiști ai generației 2017 față în față cu profesioniștii din Arte Plastice, Arte Aplicate și Artele Scenei. Festivalul implică în toate evenimentele din program peste 35 de nume reprezentative pentru scena artistică și creativă din România. 
 
Programul festivalului se va desfășura anul acesta pe parcursul a 10 zile, în perioada 6-15 octombrie.
 
Expozițiile dedicate Artelor plastice și Artelor aplicate vor avea loc la Palatul Știrbei de pe Calea Victoriei numărul 107, designul acestora fiind semnat de arhitectul Attila Kim. Expozițiile vor fi deschise de luni până vineri, între orele 12-21 și sâmbătă-duminică, între orele 10-21. Expoziția DIPLOMA 2017 este parte din circuitul Noaptea Albă a Galeriilor - NAG, vineri, 6 octombrie, între 19-23.
 
O serie de evenimente dedicate Artelor Scenei, susținute de UPC România, vor fi găzduite de partenerii festivalului, teatrul Apollo 111 (Brezoianu 23-25) și The Institute (Știrbei Vodă 104-106). 

Audiția dedicată tinerilor actori are loc pe 11 octombrie (ora 18), iar juriul este format din: Andreea Păduraru, Andrei Cohn, Bogdan Dumitrache, Călin Peter Netzer, Catinca Marinescu, Domnica Cîrciumaru, Hypno, Radu Muntean, Viorica Capdefier.
 
O selecție a filmelor realizate de absolvenții Facultăților de film din București, făcută împreună cu festivalul Bucharest Film Awards, va fi prezentată în data de 13 octombrie (ora 19) la The Institute.
 
Tinerii artiști îi vor putea întâlni pe curatorii DIPLOMA 2017, dar și o serie de artiști și creativi consacrați, în cadrul unor seri speciale de tip meet & greet, prezentate de TASTEmakers, care vor avea loc astfel:
# 9 octombrie – Arhitectură // secțiune susținută de Globalworth
# 10 octombrie – Arte Plastice // secțiune susținută de Kaufland România
# 11 octombrie – Actorie
# 12 octombrie – Arte Aplicate.

În cadrul celor patru seri tematice TASTEmakers va acorda premii speciale celor mai buni tineri creativi.